CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Sunday, December 20, 2009

aku tidak mengerti

gaaaa hello semua,,

lama tak update blog.kata dora rajin rajinlah update hehe.bukan tak mahu tiada masa dan juga kemudahan aih aih.now i at home.menghabiskan sisa sisa hdup ngn family tersayang.rasanya sekejap ja uwaaa dah nak balik UM errr,,

rasa cm tak nak ja hushh.nak cakap apa ehh..
okay okay nak cakap nih..i have been through so many things tapi banyak bnda juga yg aku kadang2 masih tak mgerti hehe.
lambat kan kau ain!
woop rasa pelik dan janggal.haha tak tahu nak cakap cm mana.dan apa ksudahan nya
lately aku cam agak terganggu dengan emosi aku sendri huhu
wuuu knapalah kan..
tapi sekurang-kurangnya aku dah tahu hakikat dan realiti.
fuh fuh nasib baik aku dah tahu so aku takda bertindak melulu naty aku yang malu kah kah kah
lebih mgekalkan suasana yg sedia ada aaaaa.

syok syok.
so ain u have learn something
hehe good for u okay~
ahah mana lah kawan kawan aku nih
amoi,deyla,anie,phieda korang mana haaaaaa
susah nya nak contact hushhh
korang tahu tak aku rendu korang nak jumpa huuuu :(

naty mggu depan nak balik dahh tak nak tak nak.
dan mggu depan segalanya akan berubah.
im become i new ain haha
erkk bleh kah?
tansformer bertkar hehehe yaa cuba sebaik yg mkin huhu
masih banyak perlu di lalui
ngehehe
jadik haruslah lbih kuat wahai ain
aja2 chaiyokkk ~

motivasi diri sndri hehe
okay lah naty update lagi
daaa~

Monday, November 30, 2009

gilaa lama tak update

eyt sumaaa..
ahah kan lama tu tak update blog heheh.hehh so long kan seronok tuh sgt busy ngn exam lalala.
besides masih tercari cari tempoh masa yg sesuai utk layan blog nihh.
gaaa zeda sorry sbb aku agak busy lately hehe.


well,now aku kat UM nih haaa cuti seminggu jea tak puas gilaa.kita org ada debat piala diraja so UM jadi tuan rumah untuk tis year.aku debat?of cos tidak haha aku setakat debat jalanan boleh lah huahaha kita org jadi ajk sudaaa ngehhh :)


sebenarnya terlalu bnyak perkara yg brlaku since aku masuk UM
hahaha,,boleh dikatakan agak teruk jgak tapi ahh life u must enjoy kan?bila lagik time remaja ahh kau nak jadi remaja kan tak dah tua naty nak jadi remaja ngehehe..


phew so sem depan ain kau kena ahh struggel huhu..if u want something u must sacrifice something too.
haaa so nak buat cm mana kan lumrah alam.

apa yg terjadi menjadikan diri kita lebih matang.ohh matang ker?aii dunia dunia..just behave like ur 20's lah kan hehh biase biase sudaaa..


well im enjoying my days here at 3rd collge with all the sukarelawan for debat.
and of cos my roomate irma da jugak farhah tersayang
hiks :D

semoga kami semua teguh menghadapi hari hari disini dengan kerja kerja yg hebat dengan jayanya wakakak
go ain go chaiyokkk~

Sunday, October 4, 2009

hehh aku sangat bersalah

grrr~salam satu malam haha..
humhum lama gila aku tak bukak blog aku nih haaa..
aihhh,,grrr dan selama aku tak bukak nih banyak yang dah jadik dalam hdup aku..
i just dont know who are ain anymore..

yaa people changed..
termasuk aku hahaha
maafkan aku terutama kepada insan2 yang amat terasa.
aku sendri tak mngerti tapi kalau ini takdirya..
apakan daya...waaa sgt tertekan..
next week suma asemen kena hantar yaaa..
hushhhh~
and i was like duhhh..
ngehhh..

what can say here maafkan aku..
so many things happen.
until i be so 'hati kering'
haaa teruknya aku...namun series aku sendri tak mengerti..
luckly i have farhah thanx my dear
u help me lot and for me u are very meaningfull :P


without u idk what will happen.
things become very complicated.
i was the one to make the situasion become like that..
wawawa..
aih aihh..
harap-harap keadaan makin pulih..
hmmm.
okay see u all later.
daa~

Wednesday, August 12, 2009

sangat lama tak menulis

haii semua,,
ntah korang smua ingat ker tak aku nih haha sbb sgt lama yea aku xbukak blog huhh
sbb aku sgt busy disini lalala so cm xada masa ahh nak menulis,,
well dah sebulan lebih aku duk dekat UM nih haaa uhh aku pon susah nk gmbarkan apa yg aku rasa hehe :)
apakah??


yang pasti banyak ahh kan,,astaga ain apa nk jadik nihh..its okay aku masih blajar dan bukan semua orang itu adalah sempurna kan??
huhuhu..well mmg campus life agak fun lahh haha sbb kita knal ramai orang so dari situ banyak bnda yg kita bleh tau humhum..


haha adui apa yg aku merepek nihh haha..wehh esok aku ada test kot haha uhuks aku ngah menilik2 buku nihh haa..agak mlas jugak aku haha
maklum skunk nih ngahh hujan kalau tido sangat best hehe..
tapi aku tido kjap jer tadik hahaha sbb bajet nk stdy ahh kan..then ptg kwan aku ajak ngok teater huhu tapi hujan plak nih..
mcm mana plak aku nk pg nihh haha so kalau xstop aku xpg ahh huhu..

haa lagik stu assingmnt berlambak kot haha aku pon dah penin nih tak tau nak mula dari mana haha waaa sgt tak suka hehe:P
ayoyoyo..
okay lahh naty aku merepek lagik..saja jea tinjau2 blog aku nih haa haha
ate dah lama gila tak menulis hehe
okay see yaa :DD

Friday, June 19, 2009

fuh fuh lega dahh alhamdulillah

aihh aihh salam huks..wahh akhirnyaa setelah 3 bulan penantian yg cukup lama dan menakutkan ohhh lalala haha hari nihh upu kuarr..bila aku check aku dapat dekat um course pengajian melayu huu..semalam beliau mintak num ic aku katanya nak tulung check kan so hari nihh dia tulung check utk aku..korg tau tibe2 dia mset maaf aku tak dapat n aku what bia betik waaa nak menanges dan teriak rasenya..


aihh tak puas hati aku pulak check sndri mula mula tak boleh check tapi lepas dah check alhamdulillah dapat gak..ahaha saja beliau buat aku gelabah dan takut huhu..
28jun nak masuk dahh uwaaa sedihnya wehh cuti dh abis tibe rasa tak puas lak duk umah ngehehe..
waaa naty aleya msti nanges bila pg nursery ahh sian dia ohh :(


gahh seminggu ja masa yg ada utk preparing suma benda wehh aduii asal sekejap sgt nihh
then tadi tye kawan kawan sumaa mak aihh ramai nya yg dapat sabah sarawak especially amoi gaa sian diaa jauh tuhh sob sob..yg dapat kat penang deyla n ada gak yg dapat kat terengganu
huhu jauh semuanya tak pelah demi menyambung pelajaran bukan??

okay lahh nak naty updte lagi yaa ouchh fuhh alhamdulillah :)

Thursday, June 18, 2009

aktiviti berfaedah hehe

ngehehe okay hari ini aku puasa ganti lagi huks so tinggal lagi 2 hari aih aih go ain go ain aku harus gantikan cepat cepat haha yelah naty takut tak sempat plak kan hehehe..well
semalam my dad beli buah durian seyes banyak gilaa wehh tak silap aku nihh durian tembaga punya sedap kot haha tapi buahnya kecik kecik jea ngehehe..


so hari ini aku ngok ada lagi buahnya jadi daripada aku tak ada buat pape baik aku kopek buah durian nih simpan utk berbuka haha sampai mcm tuh sekali mgidam makan buah durian lalala
tapi masalahnya aku tak tau nak kopek buah durian haha dan tadi hanya aku n adik aku aleya n aiman ajer yg ada kat umah tak logik ahh aku nak suh adik aku lak yg kopek kan haha


jadi aku tabahkan hati jelah kopek buah durian tuh huhu nasib kecik jer..heheh
jadi masa kopek buah durian of course bergambar ngn buah durian kah kah kah
hisy buah durian nihh mmg fav aku okay aku suka sgt haha tak tau nak gmbarkan betapa aku suka buah durian hehehe so bakal suami aku pon kena ahh pndai mkn durian hehehe
baru ahh syok huks




see aleya lah ratu buah durian haha siap ada ngn puting dia sekali



waa berjaya gak aku kopek buah durian nih haa gembira tak terkata


see buahnya kecik jaa ada yg satu buah ada sbji ja durian

haha tak larat aku nak kopek nih jaa termampu yg lain aiman n yaya dah mkn




ngok ahh dorang makan mentang2 aku pose haha kesabaran jer:)
hehe so aku pon berbuka lah tadi ngn buah durian,kuah durian sedapnya tak terhingga hehehe
best wohh :) okay lah tata!

Sunday, June 7, 2009

series aku tertekan

huhu tak suka lahh tertekan i tauuu nak nages nihh sob sob.huu korang tekalah napa aku sedeh nihh haha.yelah yelah tak taulah tuhh i bgth lah kan..urghh aku tak suka nihh berat mcm dah naik nihh aiyakk sengal lahh nih lah hasil 6 bulan duk membongkang kat umah jaa haha
aihh tapi aku tak duduk free tau aku buat suma keja umah lah kan tapi knpa badan aku naik jugak uhhh knapa?knapa?tulun lah bgth hahaha dah gilaa dan emo jap.


ntah pape lahh..mak kata kat aku "kamu nak kurus mana lagi kamu dah tinggi tak da lah nmpk sngt pon biasa jea" hahah aku tak nak aku nak kurus mcm dulu ouhh...plz lahh..mcm tuh mulai saat ini aku tak nak mkn dahh huu bleh ker??lol tapi mcm mana plak aduii tertekan lah haha
padan muka aku.aku tak sangka ngn habit aku yg suka makan akhirnya berakhir dgn berat badan aku naik wakakak.sila gelakkn dri sendiri huahahahha.okay dah cukup cukup kmbali emo lak huhhh


tak puas hati nih tak puas hati.nak jog seyes malas lpas tuh dah ahh tak ada kawan terdekat lak tuh buat aku lagi tertekan kalau kat ti dulu ada tyra..ohh tyra how do i miss u so much huu.
hari2 aku turun naik tangga tak ada gak turun2 berat aku nihh haa urghhh


ehh korang tau tadi aku nampak kucin yg salu ada kat blakang umah aku tuhh dia tangkap burung wehh then dia nampak aku kuar dia dia terus lari huu aku geram btul knapa lahh dia pg tangkap burung tuhh aihh aku dah bagik mkn ikan nak mkn brung buat apa??
hisy sian burung tuhh lepas tuh aku kuar ikut pintu depan.cari kucin tuhh rupanya dia ada dalam longkang jiran sebelah ngah nak mkn brung tuhh then dia nmpk aku meow meow lak
nih nak marah nihh dah bgi ikan nak mkn burung lagi huuu..

okay kmbali pada topik asal mcm mana nak turunkn berat badan aku nihh haa.aku bukan lahh nak cantik gilaa ke apa nak bgik badan kmbali pada asal jaa ngehh..
kalau badan naik naty aku kna beli jeans baru,bju baru suma perhh byk lak wet aku kopak ahh mcm nihh kan aku dah ahh kanak kanak riang mana ada byk duit hehe
aihh plz bagi the best way tuk lost my weight nih balik haha naty i blanja ice pop nak huhu

okay lah ngtuk lak nite :)

Saturday, June 6, 2009

percayalah dekat saya haks

huhu do plz believe me haha okay okay jangan salah faham yaa..tak ada macam nih citenya..kang result upu utk dak stpm belum keluar agi haha ohh..tak silap aku minggu ketiga nihh baru kuar haaa..tapi seems my parents cm tak caya lak dorang dah risau kalau aku tak dapat mana mana hahaa uwaaaaa aku pon takut ouchh lalala...


then kelmarin masa balik kampung mak aku sembang2 kat tepon dengan pak ngah aku then lpas abis sembang mak aku cakap sambil lalu depan aku.."ain kalau tak dapat mana mana keje kat jusco lah"hahaha okay aku nak tergelak okay seyes lawak haks..
yelah kat mlacca nih ada jusco baru nak wat kan dalam pbinaan ahh so naty msti ahh dorg nak guna byk pkerja haha tapi aku lak kje kat situ haha lawak mak aku nihh..
huhu


so,,ak pon mcm takut gak lahh..huhu tak pa tak pa berdoa sajalah dan tawakal yaa..hehe
yelah skunk nih pon ramai benar dah yg tye sambng blaja mana huhu mcm mana aku nak jawab tak larat dah nak jwab belum tau lagi lahh huks ngehhh :)
naty kalau ada rezeki adalah tuh kan haha...

tak pelah chill okay lagi pon nih lahh masa i nak besarkan badan i nihh
hahaha bagik sihat gilaaa huhu
okay lah adik nak guna laptop bye~

kesian dia huuu

okay semua haii haha agak lama jugak aku tak blogging maklum aku tak ada kat rumah busy busy lalala,,humm tapi hari nihh aku nak share something ohh huu kisah sedeh ahh kan
tapi ini kisah benar haks..tak adalah adalah cite kawan aku nihh dia story kat aku huu sobs sedeh ohh apa nih belum cite aku dah sedeh haha...


okay okay series..mcm nihh kawan aku nihh N bukan nama sebenar huks maaf aku tak boleh dedahkan identiti sebenar dia atas pmintaan dia okay..hari nihh dia gaduh ahh dengan boyfie iaitu R bukan nama sebenar huhu.. dia kan actually secara tak sengaja kot TERemosi lak dengan bf dia kan tak pasal pasal jer huhu..mb sebab simpton pms dia kot so aku faham lahh kan..
benda nya tak adalah besar pon tapi bgi dia besar gak kot..actually bf dia nihh ada hobby ahh kan apa ntah hobbynya tapi mcm extreme2 game nih lahh..so hari nihh bf dia ada comp so dia cm busy ahhh kan..yelah asek masuk comp jaa tak habis2 ngn comp nya huhu


so N bukan nama sebenar dia cm tak puas hati lah kan..sebenarnya dia tak adalah kisah sgt pasal hobby bf dia tuh kan tapi ntah knapa hari nih dia mcm tak puas hati lak huks so dia mcm menunjukkan rasa tak puas hati lah,,sms punya sms dah gaduh lak..
dahh yg kawan aku nihh dah nanges2 lah kan agak serius gak kot tapi dia cakap kat aku dia sebenarnya mmg tak sengaja mcm aku ckap tadi dia TERemo aku ulang yaa TERemo huhu
tp tiba2 bf dia lak nak angin dahh lagi lah payah sudahh keadaan lagi parah ahh kan...


then,kawan aku nih mtk lah maaf kan alahh aku tau sangat perangai kawan aku nihh kalau merajuk bukan lama pon haha..dia rasa bersalah so mintak maaf ahh kan..tapi dahh bf dia lak tak balas sms sengal btul aku pon geram gak ahh kan hisyy dah mtk maaf tak nak balas lak tah apa apa jaa..ksian kawan aku nihh sobs..


memang lahh bf dia nih byk bersabar gak kan tapi alahh cool lahh gf u tuh cuma TERemo jaa dia pms tuhh yg kau tuh tak payah la nak merajuk org tuh dah mintak maaf kot hisy..
so skunk kawan aku nihh sedeh ahh kan..kawan aku nihh mmg perangai dia kadang2 keras kepala sikit tapi hati dia baik sebenarnya..mmg ayat dia kdg2 agak pedas gak bikin panas kan haha tapi actually dia cakap jaa tak maksud kan nya pon,, then dia nihh pon sgt sensitive ohh..
so kepada R bukan nama sebenarnya tak payah ahh nak marah lama lama kan dia dah mtk maaf biasalah mana ada manusia yg sempurna kan..tak baik tau ksian dia huu..


okay u alls nak tngok tak gambar kawan i tuh haha tadi aku sajalah nak amik gmbar kawan aku tuhh tapi ngah aku nak snap dahh dia tutup muka dia lak so jadi ahh mcm nihh
haha tak pelah glamour skit kan tak nampk muka haha

okay nihh ahh kawan aku huhu

Saturday, May 30, 2009

dan apakah perasaan ini

hoo yeahh terasa lama gilaa aku tak blogging haha yaa of course mmg dah lama aku tak mencoret sesuatu di blog aku nihh dan aku sendri tidak mngerti kenapa aku begitu tidak berminat utk menulis ketika ini haha..yaa aku penat,letih dan segala bagai perasaan yg aku rasa skunk nihh huhu..tambahan pula aku tidak mengerti apakah persaan aku ketika ini lalala :)

dan aku menghabiskan masa masa muda aku dengan membaca novel novel adik aku haha
actually dah lama aku tinggalkan hobi mmbaca novel nihh tapi tibe2 saja terdetik hati utk baca novel balik haha dah aku mulakan pembacaan novel aku ngn sebuah novel yg bertajuk ANDAI ITU TAKDIRNYA dan guess what???

aku nanges gila gila wehh baca novel tuh hahaha air mata aku mgalir deras gilaa mcm air hujan phew huhu aku pon tak tau tapi satu habit aku kalau baca novel msti akan nages punya ahh haha ouchh its touching ohh huhu...tapi cite tuh mmg sedeh habis ohh dan mcm biasa ending yg akan berakhir dengan kebahagiaan lah kan..jadi btul lah kata org utk mencari kebahagiaan yg sempurna itu pasti akan menumpah dugaan dan aral melintang yg bgtu banyak sekali humm...


okay setakat nih aku dah habis baca novel dalam 4 5 buah kot hehehe :) humm
so agi beberapa hari jaa dah nak masuk bulan 6 cepat jugak masa berlalu walaupon kadang2 aku rasa mcm lamat jaa huhu

ohh yaa lupa nak cite yg dia dah bgik brg yg aku hadiahkan utk mak dia masa aku p sabah hari tuhh dah lama kot aku beli tapi baru hari nihh dia sempat bagi kat mak diaa
haha sedara mara dia plak semua ada masa tuh waa malu wehh malu huhu
aku blikan brooch jaa actually saja nak bgik haha 1st time kot bagii hehe

lepas tuh mak dia tanya plak aku dapat stdy mana..tapi result upu utk stpm kan blum kuar lagi gahh dan aku sgt cuakk sebenarnya nak menunggu hari itu..bukan setakat mak dia jaa yg tanya kawan2 mak aku,kawan2 aku,cikgu2 suma tanya huuu takutnya aku..
yaa allah harap harap adalah rezeki utk aku kali nihh amin..


hoo okay sampai cini jelah aku mencoretkan segala bagai yg aku nak tulis haha
okay lahh see yaa ;)

Monday, May 18, 2009

teringat kisah dulu dulu

okay sila jangan terkejut apabila melihat buku buku aku banyak sangat warkah berlagu pilu haha ohh yaa hari tuh aku pungah balik barang barang aku kan aku ngok lah buku sejarah f6 aku last year hehe ohh banyak betul aku conteng haha ngeee msti korang ingat aku nihh miskin gilaa ketas pon tak ada sampai nak kena tulis dalam buku gak haha
yelah what to do derma lah kat aku kan haha :)


bukan apa aku suka tulis nota nota nih masa cikgu aku tengah cakap cakap kat depan kan malas nak amik ketas dalam beg apa punya pemalas ahh ain nih lalala
ngee ehh bukan cmtuh aku suka tulis note dalam buku sej sbb naty senang lah aku ingat kan nota notanya bila baca kat buku naty haa kan senang tak payah tercari cari itu idealogi aku sendri lah kan hak hak hak


kalau ngok mmg penuh gilaa selagi boleh tulis selagi tuh aku nak tulis haha
lepas tuh siap ada lukis bunga bunga plak tuh gagaga bukan apa saja nak bagi cantik sikit kan maklum lah banyak nak kena baca kan so adanya bunga bunga tuh macam mberi semangat cikit lah nak menghafal huahaha konon nya lah kan hiks :D


hehe tapi utk subjek sejarah 1 jaa aku buat mcm nihh utk subjek lain suma ada buku and nota sendri haha ain ain bgus sungguh huk huk huk
cantik buku sejarah aku kan kan kan lepas tuh aku jumpa buku nota aku last year selak punya selak jumpalah muka surat nih kan hek macam ada nota kat situ ohh dorang bagi dulu hoo wish gudluck semua kn utk STPM best ohh rendu lahh nak buat mcm tuh lagi hehe..
see siap ada bunga bunga lagi aku buat utk page tuh kan hehe mcm taman bunga dahh haha :)
yg book mark tuh aku buat dari kayu bawah meja aku yg dah patah patah tuh haha creative tak?haha mengunakan barang terpakai jea haks..










ngok punya banyak lah isi isi nya haha


Friday, May 15, 2009

lihat saya tak tido lagi

ohh lihat sy tak tido lagi haaa tak pe tak pe ain tak kisah ohh,,haha go ain go lalala haa today its my besday hahaha its now 12.42 am yaaa and yet actually sy baru saja berazam nak tido awal ohhh tapi humm tak menjadi lagi apakah nasib ku ini huuu..ohh yea hari ini jugak hari guru hee
so SELAMAT HARI GURU untuk semua cikgu di msia n cikgu2 sekolah sy dari sekolah rendah sampai sekolah menengah dan tak lupa juga cikgu dekat sekolah tinggi perempuan melaka semua cikgu2 yg pernak mgajar sy thanx sgt jasa cikgu akan dikenang sampai bila bila..


well,,thanx pada yg wish tadi haha tyra paling awal okay dan di ikuti dengan pika,raihan dan kiki ohh tak sangka korang ingat..and for someone special thanx lah call walau lamat sejam haha
tak pe i faham u kan penat org berkerjaya lah katakn hahaha


oleh itu marilah wish diri sendri haha ....happy birthday ain sayang sweet 20 haks....

ahaha cool babeh haks ohh tetiba sy teringat dekat kawan kawan masa f6 yg buat besday party utk sy last year thanx kawan2 i love u all okay
terharu sgt time tuh hahaha okay till here jea gudnite :)



semua kelaparan kot masa nih hehe rindu ohh waktu itu

Monday, May 11, 2009

lama dahh bercuti

haaa dah lama bukan aku bercuti aih aihh kalau masa sekolah dulu tak sabar sabar nak cuti rasanya hahaha
sekarang bila dah dapat cuti yg teramat panjang haa amik kau dah tak tau nak buat apa dahh hiks
lalala padan muka kau ain yeay..
ohh aku sangat sedeh nihh humm entah lah tak tau nak cakap mcm mana mungkin bukan rezeki aku utk kali ini okay aku redha iskkk
ohh yaa aku sebenarnya nak kena pg sekolah lah ckgu aku mtak soalan sejarah dari negeri lain haha
aku pon dah simpan kat mana mana entahh naty kalau sempat aku hantar lahh kat sekolah yaa
well bila lahh nak sambung belaja nihh haks walaupun kadang kadang rasa otak cm dah beku jaa
haha tapi semangat nak blaja berkobar kobar kot haha poyo gilaa lalala~
winks since budak budak lpasan spm dah smbng blaja kot waa syok ahhh hehehe :)
ohh yaa fatyn and athirah idk lah kalau korg dah tau kan tapi msti dah tau kan haha but nazrila pesan kat aku suruh hebohkan bnda nihh actually dia and eyka plan nak pg teluk batik ramai rmai ohh awal bulan 6 nihh
humhum yelah kan ramai yg tengah sem break nihh haha
huu aku nak join jugak wehh tapi kena lah tye my parents dulu and melihat bagaimana situasinya ngeheheh
ohh tadi kan bekalan electricity terputus dalam pkul 11 pgi cmtuh haaa panas wehh
actually mmg TNB dah inform kan awal awal lagi dan sepatutnya pukul 10 smapi pkul 5 ptg tapi tadi aku balik tengok tengok dah ada gembira gila rasanya alhamdulillah
sekarang nihh tak tau seyes panas gila cuaca dah lama hujan aku kat rumah berasap jaa haks
dugaan hiks
okay till here naty cakap byk lagi :)

Sunday, May 10, 2009

happy mother's day

tak nak cakap banyak banyak pon just nak cakap walau apa pun i love my mom so much
without her im nothing
"Mak i love u so much ohhh"
tiada apa yg lebih mengembirakan dari kasih sayang seorang ibu :)

Friday, May 8, 2009

mcm sama ohh


· Keras hati dan degil·
.Kuat semangat dan bermotivasi tinggi·
.Pemikiran yang tajam·
.Mudah marah apabila tidak dikawal·
.Pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian·
.Perasaan yang amat mendalam·
.Cantik dari segi mental dan fizikal·
.Tidak perlu dimotivasikan·
.Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain·
.Mudah dipujuk·
.Bersikap sistematik (otak kiri)·
.Suka berangan·
.Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas dihati orang lain tanpa diberi tahu·
.Bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit·
.Daya khayalan yang tinggi·
.Pemikiran yang tajam·
.Pandai berdebat· Fizikal yang baik·
.Kelemahan sistem pernafasan·
.Suka sastera, seni, muzik dan melancong·
.Tidak berapa suka duduk di rumah·
.Tidak boleh duduk diam·
.Tidak punya ramai anak·
.Rajin dan bersemangat tinggi·
.Agak boros.

Tuesday, May 5, 2009

asyik cakap award jer nak cakap anugerah bolehh







hee see banyak ohh anugerah aku dapat haha,,erk asal ayt skema gilaa nak muntah aku rasa wahahaha lalala~
anyway thanx dekat dzul sebab dia pemurah sangat bagik anugerah nihh kat aku heks
okay terima kasih huhu


so i nak kasi anugerah ini kepada farhana yg tersyg hee,nadya yg tercinta haks dan semua followers lah okay itu sahaja:)
kalau blehh kat dzul pon nak kasi gak kan haha tapi dahh dia yg bagi award nih kat aku mcm mana lak hehe

Monday, May 4, 2009

tiada tajuk untuk entri ini haha


hehh apa motif aku upload gambar nihh,,haha suka hati aku lahh blog aku kan muahahaha..okay aku mmg macam malas uhh nak update blog gagaga idk lah wehh its like aishh tak tahu lahh sy hukk..well memang a few days nih aku rasa agak terganggu sedikit huahaha tetiba jaa haks aku nihh mmg agak kepelikan sedikit huhh luaran nampak mcm okay tapi dalaman cm terganggu tapi tak tahu dan kurang pasti knapa??


okay hari sabtu lepas aku plan nak keluar dengan my junior katanya nak jumpa then nak mintak tulun aku pilih kan beg and kasut utk kuliah since dia nak masuk matrix dahh kan,,dia dapat dekat perak hehe sian agak jauh kan mlacca perak kawan2 banyak berkampung dekat matrix mlacca tapi dia sesat ke perak pulak hahaha..tapi cancel sbb dia nak blik kg uhh..
then aku mset my abang wahaha pheww gedix gilaa statement haks..foster bro lahh ;) haha aku mset dia lama gilaa dohh dia blas pkul 1 pm lebih kurang ahh geram jaa aku rupanya baru bangun tido ishh,aku nak ajak keluar sebenarnya kan ialah kata nak aku belanja..


heks tapi aku cm dah malas nak keluar since dahh ptg hahaha..then bincang2 ahh keluar jelahh kejap tapi pg jusco sudaa,so aku pon siap2 then pg ahh amik dia kat mmu well aku mmg rajin dah suka menolong hahaha hukk tapi jalan jammed apa lahh...tak ada pg mana pon kfc sudaa itu pon ramai org ngeee aku nak belanja kan tapi dia lak yg bayar aishh susah susah jer ehehe tapi abg arep kan mmg pemurah dan sangat baik okay heee:D


sembang lahh macam2 huhu dah lama gilaaa kot tak jumpa haa aku kan busy fuh busy lahh sgt wahaha..lepas tuh hantar dia balik dan aku pon blik lah rumah..lalala cam tak ada watpa aje huhu its like tah pape tahh uwaa:(
haa sebab tuh aku kata otak aku cm tak stabil lahh haha serabut uhh tapi cool jaa berlagak cm tak ada pape pon wuuu..


pheww okay lahh naty update lagi hehe x)

Saturday, May 2, 2009

its may already

phew its a may already terasa masa cepat berlalu bukan??
uhhh okay ada apa dengan bulan may nihh
wawawa its my becoming besday hee
ohh im becoming 20 yaaa
sudaa tua
tidak ada lagi angka belas belasan haha
ohhh kecewa aahhh
okay cool and chill yep hehe :)
sekian
p/s : still not in mood to keep update my blog more often hak hak hak
tunggu jelahh heee

Monday, April 27, 2009

happy birthday


okay disebabkan kesibukan yg melanda dri aku so dah terlmbat post entry nih erkk sibuk kah?
phew hanya aku shj yg tau
okay 26hb hari tuh ialah birthday adik aku nur aleya qistina yg ke 2 tahun
ngehh yaya dahh besar
hee kakak syg aleya aleya darling muaxx!

Happy Birthday:P


okay yg atas tuh pulak kawan aku hazerin bestfren aku masa aku kat perak
dah lama xjumpa dia
hohh so semalam ialah bitrhday dia
nak wish u Happy Birthday syg:p
wish all ur dreams come true
love you ;D


Friday, April 24, 2009

erghhh banyaknya

meowww heks apa kena mengena dengan kucin nih hahha.ohh tengok dah pukul berapa nihh aku tak tido lagi hahaha:P aku selalu berazam nak tido awal dan hasilnya sgtlah syok okay.
gila gembira aku rasa haha.apa yg korg expectkan haha mstilah hasilnya gagal wakakaka.


okay aku tak berjaya tido awal hahaha dushhh..apakah??semalam jea aku tido pling awal pkul 8 lbih sampi nak dekat pkul 11 huhh tapi tido aku akhirnya di ganggu oleh adik aku aiman..'kakak kakak tidokan aleya..aiman tak boleh tido lah haha'
wahh suka aku bila tido aku diganggu huhu dan aku pon bangun lepas tuh terus tak boleh tido dahh jadi burung hantu yg cute aww hahahaha..pkul 1 lebih baru aku tido ngehhh..

petang tadi aku p jogging haha actually dahh start dari semalam..pheww dengan semangat yg kuat dan kental ditambahkan lagi dengan kata kata rakan blogging dzul dia kata kalau nak kurus rajin2 lah bersenam haha disamping byk minum air limau wee thanx ohh..kalau tak menjadi tahu lahh anda sy sanggup pg um utk cari anda hahaha:D

so ptg tadi aku jog sorg2 haha pling bosan lah kan..ngehh tidak mengapa pengorbanan ohh huhh tapi kaki aku rasa berat gilaa nak lari haha nihh msti dahh berkarat sebab dah lama xbersukan hahah aduii teruk gilaa..namun apakan daya nak dapatkan balik berat asal kalau tidak pasti sy akan susah tidak mahuu!


ohh yaa dan aku dapat tahu berita gmbira lagi dari rakan blogging nadya yg aku ditagged hahaha ohh gembiranya aku kah kah kah hee hutang tag dari farhana darling pon aku blum buat lagi haha okay aku berjanji pada diri aku yg aku akan buat!
hooo yeahhh:P

okay lahh nak tido nyte:)

Wednesday, April 22, 2009

harus diet dan diet

sedap ohh burger nih



ouhh waaa apa nihh??sedey dan kecewa hahaha..aku harus diet dan harus okay diulang lagi sekali harus dan wajib hakhak..sbbnya berat aku dahh naik huhu gagaga syok tak berat naik wehh??gilaa seyes tak syokk pheww :)
dlu berat aku dalam around 50 to 52 kg but now its going around 54 kg series berat mana bolehh kan hehhh naty suma seluar dan baju aku tak boleh pakai dahhh..aihh tapi skunk aku dah boleh pkai seluar dulu dulu yg aku tak boleh pakai muahahahah..dulu berat aku penah mencecah 48 kg haha series tak best kurus yg teramat pakai baju pon longgar jaa..


hukk dan zharif ialah org pertama yg tegur badan aku cm dah berisi skit kah kah kah huhh tak puas hati nihh hahaha..bila aku cakap kat mak aku yg aku dah gemuk mak selamba jaa cakap mak tengok biasa jaa huahahha..tapi honestly dari diri aku mmg cm dah naik sikit hooo..
lalala~aku banyak makan fast food kot skunk neh tulah pasal badan aku cm cpat jaa naik hahaha gilaa apa fast food adalah makanan yg sedap wehh even its unhealthy food uhh:P
apakan daya aku tak boleh nak control nafsu makan aku yg memuncak nihh hekkk.


yaa dan aku sememangnya dalam proses untuk menguruskan badan balik haha tapi aku tak naklah kurus sgt huahahah naty suar aku tak muat pulak sedang sedang jelah sudaaa.
ngehhh tapi series nak diet nih memerlukan kesabaran yg tinggi hahaha ialah mana tak nya mak aku asyik masak lauk yg sedap kot tergugat iman aku..baru aku tau susah nak diet..dulu masa badan aku chubby but then lepas spm badan aku kembali mengurus dan series aku langsung tak diet okay!huhu dan mkin jugak aku time aku masuk f6 badan aku terus mengurus haha tertekan kot dan less rest huu..


tapi laa nih dahh duk umah jaa makan tido mana tak nya badan naik kan..
nak exercise dah lahh macam malas jaa pastu tak ada kawan pulak tuh mmg ahh kan huhu cobaan cobaan hahaha..aku harap aku berjaya menguruskan badan aku nihh ngehhh:D


p/s : wish me luck ppl weuuu~


Monday, April 20, 2009

duhh apakah??


ahaha duhhh aku dah lama gilaa xblogging haha..tiba tiba kan aku cm lupa aku ada blog rupanya wakakaka aku ngat aku tak ada pape pon haha apakah??ayat cannot go ahh wehhh...
huhh aku sgt malas nak update gagaga krn mood kerajinan tiada dalam diri aku haa aku tak tau mana pegi mood kerajinan aku nihh sapa ambik nih bagik ahhh balik kat aku boleh aku update blog hari hari huahahha:P


kan bgus kan kan??hekk please lahh..nihh dah hari selasa ohhh dah nak abis bulan april kejap jaa tapii rase mcm lama jaa jugak huuu..ohh yaa tag banyak gilaa tapi xsempat buat ohh aku tau korg kan mmg suka bagi tak kat sy huhu thanx lahh sy suka sgt ohh hehehe:) naty i buat yaaa
ngehhh..


hohh rasa mcm nak p jalan jalan jaa tapi kadang kadang rasa mcm malas gilaa ayooo ain come on girl cannot malas malas maaa huhh..haha tapi yg penting aku nak kuar ngn sapa pon suma kwan kawan aku keje okay haha aku jaa yg jadi big boss kat rumah nih hekk bgus sungguh hakhak..
lalala:P okay lah naty aku update ag yaaa setiap jam ag u hahaa.

okay have a nice day ppl :)

Thursday, April 16, 2009

terima kasih cik sarahunny




syarat2 menerima award nihh

  1. pastikan jantina anda adalah perempuan
  2. copy badge sebagai award anda
  3. Nyatakan 7 sebab kenapa anda bangga jadi perempuan
  4. pass kan award nih kepada girlfriends anda

....................................................................

  1. okay sudah pasti lah aku perempuan no doubt
  2. ohh sudaa

.....................................................................

  • sebab aku bangga jadi perempuan sbb boleh pakai heels
  • boleh make up dan melaram hehe:)
  • boleh mempunyai sifat keibuan, kewanitaan dan kemanjaan
  • boleh gedix gedix dengan dengan girlfriends best kann kalau lelaki msti pelik bukan?
  • boleh shopping sbb ia sinonim dengan kaum perempuan
  • boleh banyak menangis sebab perempuan kan sensitif dan mempunyai jiwa yg halus
  • dan semestinya sbb ada cutting atau bentuk badan hahaha bestt

oleh itu dengan bangganya im giving this award to all my girls follower yaaa

girlss power babeh:P

thanx sarahunny love yahh






Tuesday, April 14, 2009

finally

dan sebenarnya ku mengharapkan senyum manis dari bibirmu lalala..ohhh erk apa aku merepek nih hahhaha hukhuk okay sila abaikan aku tau nyayian aku sedap bukan haha again sila jgn muntah wekkk hahaha okay hari nihh finally berjaya juga aku access website lembaga peperiksaan utk check sama ada i can seat for the Medsi test or not and alhamdulillah aku layak hari sabtu nih test nya dekat sm teknik bukit piatu nasib ada a few kawan aku yg dapat fuhhh lega sbb boleh pg sama yelah aku tak tau kat mana sekolah tuh hahaha..dari isnin aku try log in tak mau tak mau series geram huhh aku faham server down sbb ramai sgt org kan so baru tadik tengah hari aku bjaya log in website tuh..



waaa tapi aku takut ahh aiyahhh nerves wehhh..huhu okay chill:) patutnya ptg tdi plan nak blik perak sbb aku nak amik sijil spm tapi tak jadi sbb ayh aku pnat yelah jauh duhh uwaaa aku nak amik sjil spm hehhh bila lahh nak amk nihh hope asap lahh..tap takpa sbb besok nak pg jusco sbb sok jusco wat sale gila gila nya tuk ahli j-card msti murahhh nya kan ag pon smpena hari melaka bandaraya bersejarah heheh so sok mlaka cuti sila amik perhatian hahaha apa kene mgena nihh ngehhh:P



okay jadi aku pon dah mengantuk nih dan harus tido awal sbb bsok pg pg dah nak melawat jusco kan al maklum lah kalau lamat lamat naty konfirm sgt,, jalan jammed dan org ramai yg teramat jadi baik pg awal hahaha okay selamat malam:)

Monday, April 13, 2009

oihh kenapa nihh

uhh kenapa website lembaga peperiksaan tak boleh bukak nihhh
kenapa??
sobs aku geram lama dah kot aku tggu
tak mau pon aduiii
server low kahhh??
aihh sungguh geram lahhh dari pagi aku bkak smpai skunk tak mau gak
heww mengades
p/s : aku dahh geram aku dah geram huahhahaa

Sunday, April 12, 2009

wahh banyaknya


huhu award nih dari farhana
series dia nihh baik hati dan pemurah ohhh
haha tahnx farhana
syg anda!
hehehe jasamu dikenang ohh:)

award dari nadeyra




award rules :-
  • 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded
  • make sureu take the pic and said it is from
  • you should tell 10 facts or hobbies about yourself
  • you should choose 5 other blog and tell their names in your blog
  • dont forget to go and to their blog and tell them they have been tagged

10 facts about me
  • mostly ppl call me ain
  • anak sulung dari 6 adik beradik
  • pemalu sebenarnya tapi peramah haa erk??
  • suka merajuk
  • very the sensitive
  • berumur 20 tahun muda lagi :)
  • suka shoppng and jalan jalan
  • suka makan dan tido
  • suka gelak dan buat lawak
  • syg ppl around her

sapa nak award okay aku kasi kat :-

  1. sarahunny
  2. farhana
  3. fatyn
  4. syanadya
  5. dzul

amik tau award wajib kalau tak huhuhu

wonder pets


eheks sekarang nih aku suka menonton cerita kartoon wonder pets haha
ahaha series lawak and comel gilaaaa :)
aku bila ngok cerita series aku gelak gelak heee
aku suka bila dorg nyanyi and ming ming too haha
bestt wehhh apa yg penting kerjasama..
ngahaha best lahh asal dorg comel sgt nih
huhu aku geram kat itik tuhh
hikhik oleh itu marilah kita contohi mereka ini
kami tak besar dan kami tak kuat bila berkerjasama semua jadi mudah
ngeee:P

Friday, April 10, 2009

damn aku geram!

gahh series aku geram damn lahhh..ya allah aku tak tau nak cakap mcm mane sbb aku mmg sangat geram tahu!!gila bengong arghhh sungguh aku sakit hati wehhh..
tahh pape ahh balik balik aku yg kene mmg cm apa ahh kan..
bukan aku nak kata aku salu nya btul tapi please lahh kan.
aihh aihh sumpah sakit hati gilaaa nih..
urghhh..
takpa takpa kali ini kau wat cmni kan..
next time taulah hahahha gelak yg sgt jahat..
aku cuba bersabar..
bila mood aku baik tapi jadi lain pula..
apa kes nihhh..
uhhh maaf aku mmg salu emosi..
okay lahh just nak luahkan perasaan yg tengah geram jer..
okay lahh blahhh bye

Thursday, April 9, 2009

haha di tag oleh nadia pula

  • Once you're been tagged you are supposed to write a note with 16 random things,facts,habits or goals about you
  • At then end choose 16 people to be tagged
  • You have to tag the person who tagged you
  • If i tagged its because i want to know more about you

hahaha terima kasih lah nadia nih mmg berita gembira bukan..hehehe baik mari kita mulakan sekarang haha cewah poyo jaa.

my nama nur ain bt ahmed nasir..berusia 19 tahun dan bakal mencecah usia 20 tahun pada bulan 5 ohh tak syoknya..dilahirkan dikota kinabalu sabah yaa aku anak sabahan huhu walau bagaimanapon hanya mnetap disana utk 4 tahun shj kmudian pulang kesemenanjung..boleh dikatakan aku dibesarkan di perak sbb aku membesar kat sana smpai umr 17 tahun ohh lama kan so life aku mmg kat sana dan juga ramai kawan kawan dekat sana..mendapat pendidikan awal kanak kanak di tadika islam dekat pekan baru..kemudian sekola rendah dekat sekolah rendah sultan abdul aziz lepas tuh sekolah menengah dekat sekolah menengah convent teluk intan..lepas spm pindah malacca kemudian amik f6 dekat sekolah menengah tinggi perempuan melaka..

i have 6 siblings ramai kan hahaha 3 perempuan dan 3 lelaki..dan aku adalah anak sulung..aku tau tanggungjawab aku besar hehe:) keturunan aku nih multi racial sikit sebab nenek sebelah ayah adalah cina dan datuk sebelah ayh pula adalah india muslim jadi aku adalah anak malaysia ngeee..proud to be malaysian okay..hobby aku dulu suka sgt main tennis sbb mase kat perak penah wakil sekolah dan daerah and then selalu main tennis waktu ptg dengan sahabat tersayang iaitu hazerin..tapi sekarang dah tak dapat main tennis sbb tak ada kawan lahh so hobby baru ialah suka berblogging,jalan jalan,makan makan,shopping and surf internet juga menonton tv dan juga suka sgt cari gaduh:)

aku ada ramai teman baik sebenarnya huhu masa dekat perak dan juga dekat malacca nih malah dekat social networking nih pon ada haaa..best tau ada ramai kawan..aku suka wat lawak then gelak gelak ngn kawan kawan sbb dapat kurang stress ohhh :P bahagia rasanya..and also i love making a new friend best best..sekarang nih aku baru lepas abis f6 so duduk rumah sampai dapat mana mana offer utk sambng blaja ayh aku tak bagi keje so aku duk rumah jadi baby setter dan bibik yg bertauliah okay hakhak..

dekat rumah aku selalu jugak marah marah adik aku sbb dorg tak dengar cakap aku dan selalu buat sepah pnat aku kemas tau huhhh..lepas tuh aku teringin nak jadi org pandai masak mcm mak aku aihh bila lah aku nak pndai masak nihh..so itulah dia serba sedikit pasal dri aku yaaa..

jadi i want to tagged :-

zaida,dora,anith,yana,chici,fatyn,nadeyra dan syamim.

urghh apakah..

ohhh aku suka sgt lahhh..xtau nak ckap cm mane betapa sukanya aku huahahha..tipu tipu hukhuk.baiklah jujur entri kali adalah khas ditujukan untuk jerawat jerawat tersayang yang menghinggap kat muka aku nihh terima kasih kalian kerana telah menceriakan hati beta nihh fuhhh..apakah??uwaaaa bila kalian suma nak pergi dari wajah sy nihh..dahh lama sy tunggu tapi kalian tetap ada kenapa syg kenapa?jawaplah pertanyaan ku ini..



okay jujur..aku berasa sedikit tertekan dengan kehadiran jerawat jerawat ini..haha tapi aku penah dengar kata orang jerawat ini pemanis muka hukhuk btulkah??tak taulah kan..namun disebalik kekecewaan yg aku alami aku cuba gagahi diri dan sentiasa berfikiran positif..ada hikmahnya jerawat syg nih bertenggek kay muka aku okay tak apa aku bersabar lahh walaupon kadang kadang kalian sememangnya mgugat kesabaran aku...aku tak tahu apa yg harus aku lakukan lagi pd kalian semua ini..sebenarnya apa yg kalian semua inginkan yaaa??



sebenarnya aku berasa sakit hati taktala melihat gmbar gambar aku iaitu last year krn muka aku dulu okayy jaa wehhh tapi sekarang tidak lagi seperti dulu..aku rendu muka aku yg dulu rendu sgt!!hehh maaf teremosi sekejap hohhh..namun apakan daya aku tidak mampu melakukan apa apa terhadap kalian krn kalian begitu degil sekali cisss...


tidak mengapa lah syg aku bersabar yaaa munkin allah sedang mengujiku..aku berdoa dan berharap semoga kalian lekas lahh pergi jauh dari wajah aku ini..kasihan lah pada dri ku ini wahai jerawat tersayang..aku tahu munkin disebabkan faktor hormon yg tidak begitu stabil sekarang ini namun sampai bilakah??

Wednesday, April 8, 2009

see di tagged oleh farhana


1. Bekas kekasih saya adalah
bekas kekasih haha alamak asal ada soalan cmnih..ex sy ialah zulhusni zahini..haha zeda jgn marah aku mrah kat soalan nihhh

2. Saya sedang mendengar
sy tengah dgr lagu anggun kat blog farhana nihh
3. Mungkin saya patut
mungkin sy patut jadi super duper rajin kot skunk nih rajin jugak tapi mungkin perlu dan harus jadi lebih rajin hehehe
4. Saya suka
sy suka muhd zharif bin abd razak hahaha jujur okay (:
5. Sahabat-sahabat baik saya:
.tyra.
.amoi.
.zaida.
.zharif.
dan ramai lagi.
6. Saya tak faham:
sy tak faham knape perangai sy plik ngn zaref lately nih haha
7. Saya kehilangan:
sy kehilangan barang barang peribadi sy dan sy sgt geram tahu!
8. Ramai yang kata:
ramai yg kata sy comel bagai tapi sy tak percaya haha tipu jaa kan kan sbb sy mmg tak comel langsung wakaka.
9. Makna nama saya:
nur ain makna nya ialah cahaya mata hehehe:)
10. Cinta itu adalah:
cinta itu adalah sesuatu yg indah dan manis namun kadang kadang memeningkan,rumit dan macam macam lagi gagaga
11. Di suatu tempat, seseorang sedang :
manalah sy tau apa diorang buat sekarang nih sy bukan ahli nujum lahhh hahaha
12. Saya akan cuba:
sy akan cuba mjadi anak dan hamba allah swt yg solehah dan menjadi seorang yg berjaya di dunia dan juga akhirat
13. Ayat selamanya membawa maksud:
bermaksud selamanya cinta yang kekal abadi ialah cinta terhadap allah swt
14. Telefon bimbit saya:
nokia sabun
15. Bila saya terjaga dari tido:
dah pukul berapa nih aku belum solat subuh lagi!!
16. Saya paling meluat apabila:
melihat perempuan yg gedix gila babeng okay dan melihat org yg perasaan dia bagus huhhh
17. Pesta atau parti adalah:
tempat yang banyak orang dan bising
18. Haiwan paling comel yang pernah saya temui adalah
mstilah kucing dan anak harimau dan juga anak singa dan juga hamster hehe
19. Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya adalah:
mase umr 19 tahun sy rase ini adalah antara tahun yg terbaik bg sy haha
20. Hari ini:
hari ini hari khamis lahh wehh
21. Malam ini saya akan:
lepas buat tag nak tido lah ngantok kot
22. Esok pula saya akan:
mstilah bgun tido pastuh kemas rumah dan amik aiman dari sekolah
23. Saya betol2 inginkan:
kebahagiaan dan kejayaan di dunia dan juga akhirat
24. Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini:
bila lahh nak hilang jerawat dan bekas jerawat nih tertekan wehh tapi kena sabar dan senyum selalu :D
25. Pusat membeli-belah atau arked permainan:
pusat membeli belah
26. Makanan barat atau Jepun:
barat
27 Bilik yang terang atau gelap:
gelap
28. Makan segera adalah:
makanan yg sedap tapi kurang berkhasiat
29. Ayat terakhir yang anda katakan kepada seseorang:
"izat cepatlah akak nak guna laptop nihh"
30. Siapa yang anda nak tag:
.zaida dan fatyn.
okay tag sudah selesai haha haa finally!
:))

terima kasih

award dari fahmie hehe:)
terima kasih yahhh.

2.link the person you received your award

3.nominate at least 7 other blog
.eyra.
.zaida.
.dora.
.fatyn.
.yana.
.farhana.
.chici.
okay terima kasih yaa fahmi sbb bagi sy award.
terharu sgt tau hehehe:)

Sunday, April 5, 2009

ahah award


ehehe..okay tidak menyangka hari ini telah mendapat award yang banyak hahhaa (: hukhuk terima kasih yg tidak terhingga kpd farhana syg krn telah mberikan award ini kpd sy..haha sbnarnya sy tidak mgharapkan apa apa pn dari memblogging ini namun kmenangan ini adalah rezeki daripada Allah swt yg maha kuasa dan ingin sy nyatakan disini bahawa kita suma adalah pmenang tiada pengalah haha ciss apa poyo nihh okay kmbli kpd mood asal blik nak ucapkan trima ksih..

okay aku nak ucpkan thanx dekat farhana nih sbb dia bgik award kat aku heheh suka suka suka:) ngeee..trima kasih yaaa..farhana nih dak bwah umur aku dia budak lepasan spm kan so mudalah lagi hehe kira aku tua ckit lahh dari dia hoo tua ckit jaa sila jgn salah fham okay..tapi aku ngok ana nih walaupon budak lepasan spm tapi pmikiran dia nih matang kan bagus bagus keep it up yaaa dear:D

apa apa pon thanx yaa farhana..sgt mhargainya tau tau..hehehe utk farhana teruskan ,blogging okay i tetap akan follow up ur blog no worries insyaallah..

p/s ; dear farhana i wish all the best in ur life okay and thanx again love yaaa:)

kenapa makan banyak sangat

hahaha..apakah ini petanda nya.ohh tidak tidak mane mungkin..baik stop merepek!okay apa yang aku ingin ckap ialah hari ini series aku makan banyak gilaaa wehh.eshh apa nihh..uwaaa maafkan i sbb makan byk haha i tidak berdaya menolak nafsu mkan pada hari ini uhh.

sbb ape hari ini aku makan banyak gilaaa kan..okay sebab yang pling utama dan sememangnya btul sangat sangat krn mak aku masak sedappp sgt aaaaa..huhu mak sedap nya mak masak hari nihh bgtu juga hari hari lain..cey cey amik hati hahaha..semalam aku blik kg tapi smpai pon dah malam so sampai nak watpe pon tido jelahh kann.


so operasi masak memasak bermula hari ini lahh wakakaka..bermula ngn pagi mak aku masak nasi lemak..goreng pisang fuhh mmg sedap sgt..aku makan satu pinggan pnuh ahh gak dengan alasan aku kan share ngn aleya ahah alasan semata mata walhal aleya mkn skit gilaa kot yg lain semuanya masuk dalam perut aku..


okay lepas tuh tengahari plak aku nampak mak aku rebus nasi impit byk jgak lahh kan..
lepas tuh aku tanya mak aku..mak masak nasi impit nak watpe nihh..jawapan dibalas ntahh lahh mak pon xtau nak masak apa lagi...aku pon xpelahh cm tuh makan nasi lemak jelahh kan...lepas seketika baru mak aku dapat idea nak masak kuah kcang sbb ngok bahan bahan nya adew walaupon adew yg kurang kan..aku pon humm sedap tuh mak haha aku sume nya sedap jaaa..tapi kuah kacang ngn nasi impit is my fav okay:)


apabila segala juadah nya dahh siap..aku cm biasa lagi nafsu makan masih blum mbuak buak kahkah..tapi bila aku dahh rase mak aii sedap kuah kacang nih..okay trip one makan agak byk jgak kan sbb bajet lpas nih xyah tambah dahh..cis dusta belaka lpas tuh aku tambah lagi wehh haha abis lak tuhh..fuhh knyang gilaa..okay stop lah kann..

dalam kul 3 cm tuh tiba tiba hari cm gelap nak hujan kan so aku pnya mata pon dah gelap jugak lah hahah ngtok ahh lak..so lepak lepak ats katil jap guling guling sini sana tapi tido xlena lahh lak..okay bgun jap cuace cm sejuk sbb hujan so perut cm lapaa ahh kan jenguk kat dapur dlu ohh adew pengat pisang ahh cam sedap jaaa huhu aku pon amik lahhh..mmg sedap..dalam kul 4.30 cm tuh suma org cam dah siap siap nak blik tapii aku boleh lak makan nasi impit utk trip yg ktiga..ape nihhh..sebenarnya aku mmg dah knyang tapi eshh xtau lahh nak makan gak hasilnya perut ku series senak wakakak balasan balasan...so hari nih, byk gila kot aku mkan aku janji kali nih last lpas nih tak dahh sejauhmanakah janji itu tggu dan lihattt..hehehe

p/s : baiklah pengajaran hari ini berhenti makan sebelum knyang bukan makan sampai terlebih knyang yaaa..okay besok aku puasa :)

Friday, April 3, 2009

poligami sanggupkah?

okay hari nih hati aku terdetik nak tulis pasal poligami haha.wahh topik bukan main.bukan ape ini kan sebagai persediaan dikemudian hari haha tapi aku xkata aku suke dimdukan ewahhh.
nak berkongsi pendapat shj okay.bukan apa rabu lepas kot aku ngok rancangan ALLY so episode kali tuh tajuk dia poligami kan.then dia jmput salleh yaakob sbgai tetamu undangan kan al maklum lah dia kan berpengalaman kot dalam poligami nih haha


so korang kan sanggup x kalau dimadukan??hukhuk nihh for the future okay.poligami nih sememangnya tidak salah dlam islam sbbnya nabi muhammad saw juga berpoligami kan dan ia diharuskan. namun keharusan ini jgnlah disalahgunakan pulak.. nabi saw dlu berpoligami atas niat yg baik antaranya nak mnolong janda2 yg kmatian atau kehilangan suami pada waktu dlu sbb mati jihad mase berperang then nak meramaikan lagi umat islam dan ada byk lagi kan..tapi sekarang kalau kita ngok org skunk poligami sbb tu kah??tepuk dada tanya selera ahh kan..hahaha

sekarang nih majoritinya kalau nak berpoligami sume sbb nafsu kan.nak isteri yang muda,cantik,hot,bergetah gitu kan tambhan pulak kalau yg dah ekonomi dah stabil,,poket pon pnuh kan senang ahh nak mjual minyak wehhh market kott..huhu
ksian isteri yang tua nih kan..nak poligami nih bukan mudah tau susah sbnarnya..msti kne adil seadilnya dengan isteri isteri sume..setiap perihal itu di kira mase akhirat naty tau jadik poligami bukan perkara yg boleh diambil mudah..niat pon knelah btul kan sbb ape nak berpoligami tuh..ilmu agama pon kne lah mantap kan spy boleh mbimbing isteri isteri ke jalan yg lurus..barulah berada dijalan yg benar kan..rumah tangga aman damai :)

kalau kite tengok rate rate org skunk mmg xsanggup dimadukan.kalau tanye aku pon.mmg aku xsanggup ahh gakk.xnakk wehh xrela berkongsi kasih..tapi aku salute pada sesiapa yg bagi suami dorg nak beristeri lebih dari sorang insyaallah payung emas naty kat akhirat..tapi kne ahh ikhlas kan mredhai segalanya jangan dah kawin duk marah marah isteri muda lak hehe..


jadi pada sesiapa yg teringin nak beristeri lebih dari sorang..haaa knelah fikir masak masak kan..mampu ker nak berpoligami nih kan sbb bukan mudah nak mguruskan isteri yg ramai anak anak lagi jgan sampai terabai dah lahh..xbaik cmtuh kan..lepas tuh kne lah adil dalam sume perkara jgn asyik lbih kat isteri muda jaa kan..mase sblum kahwin mcm2 janji nak berlaku adil sume tapi tup tup dah kawen asyik berkepit ngn isteri muda mne blehh kan kne lahh adil baru lahh btul name nya berpoligami dan yg pnting niat kne lah selari ngn syariat islam okay :))
yang penting rumah tangga aman sentosa yaaa..



p/s : en.zaref kalau bace entry nih u bace baik baik naaa hahaha

Wednesday, April 1, 2009

happy birthday


well,,ahah i dont expect i will post this entry haha:) mmg xdisangka huhu.okay kmbali ke mood asal nk wish besday this girl.hoo,,dia adalah kwan alam siber aku.

actually kita org dah lame knal dsbbkan sebab2 peribadi yg kuat antara kami.mmg xsangka kami akn mjadi kawan.aku knal dia bukan mlalui social networking nih tapi mmg dah lame knal dia since aku still kat perak lagi,, aku knal dia pn ats sbb2 tertentu gak hakhak yg bialah mjadi rahsia ngeee:D

series i didnt expecting it at all.tapi tulah kan yg dikatekan jodoh kita org pon mjadi kawan.kite org xpnah jmpe langsung.hanye bersembang2 jer kat internet nih jer kan.bila aku kenangkan kmbali xsangka sungguh aku boleh kawan ngn dia huhu.sbbnya dlu aku mgaku aku xberapa suke dia atas sebab yg tertentu dan ditambah pula dengan mulut2 org kan tapi mase tulah dah lame kot 3 tahun lepas rasenya mase tuh aku pon blum matang lagi hahaha.

so hari ini ialah besday dia kan..dia sedey sbb katenya dia akan keseorangan bile dia myambut besay nya ker 20 nihh haha dah tua dah zeda :) tapi xlah u still have ur fren and of course me!

yaaa mmg persahabatan ini masih terlalu awl tuk di tafsirkn tapi series aku sronok kwan ngn dia sbb perngai dia mmg gila gila dan sgt sempoi..walaupon apa pn zeda aku mghargai persahabatan ini okay!aku mtk maaf tau kalau dlu aku xsuke kau yer hehe dlu jer skunk x dah.

  • so here i will like to wish u happy bithday..
  • semoga di panjangkan umur
  • semoga di murahkan rezeki
  • semoga mcapai kejayaan di dunia dan akhirat
  • tentang badai yg ngah mnimpa diri kau aku just harap ko kuat and tabah okay.aku tau kau mampu kan?ingat kumbang bukan seekor tau hehe:)
  • and of course i wish our friendship that we had made will be long lasting until forever yaa.