CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tuesday, November 29, 2011

Ini sangat puitis . Ngeee .


Aku pasti punya masalah
Tiap kali ingin menulis puisi buatmu.
Entah kenapa, kuasa cintamu lebih hebat
Dari kata-kata yang akan terkeluarkan.
Saat itu langsung aku setuju yang dirimu satu.
Dan hari ini kau menjadi isteriku.

Ampunkan aku kalau aku pernah berkasar,
Ampunkan aku kalau aku pernah mengherdik,
Ampunkan aku kalau aku pernah menjerit,
Ampunkan aku kalau aku pernah terpekik, melolong,
Isteriku, percayalah sebabnya ialah kasih dan cinta.

Akan ku jaga kau seperti ku jaga diriku sendiri,
Memang hidup itu tidak pernah ada jaminan keselamatan,
Bahaya, ancaman di mana-mana
Tapi selagi kau dalam dakapanku,
Aku berjanji akan menjagamu
Setiap saat dan waktu,
Setiap siang dan malam,
Setiap guruh dan hujan,
Setiap panas dan terik,
Setiap nafasku.
Aku sering menadah telapak tangan,
Dan memohon pada Tuhan,
Agar kau, bukan sahaja kau menjadi isteriku,
Tetapi menjadi isteri yang disayangi Allah Ta’ala

Isteriku.
Selamat datang ke hidupku,
Selamat menjadi isteriku.
Selamat menjadi ibu pada anak-anakku kelak.
Selamat menjadi menantu ibu bapaku.
Selamat menjadi adik dan kakak pada adik-beradikku.
Selamat menjadi keluargaku.
Selamat menjadi pelengkap hidupku.
Selamat menjadi separuh dari aku.

p/s : Okay saje je update . Sebab aku baru tau yang rupanya puisi
nih zahiril sendri buat untuk isteri dia .
Comel kan ?
Aku yang takda kena mengena pon bila baca aku rasa meruntun jiwa
Ni kan isteri dia mesti terharu sampai menangis .
Btw semoga berbahagia la ngee ;)

pssss : Btw bukan senang nak ada orang buat puisi untuk kita .
Kebarangkalian ada tapi susah la .

Monday, November 7, 2011

I miss this and that .


I miss this


And i miss that moment .


I miss this .


I miss this too .


And of course this .Yes , this .


I do not know.
Aku jalan jalan kat folder aku dan aku nampak nih semua .
Of course ini semua menggamit memori aku .
Tipu kalau aku kata aku tak rindu .
Aku rindu gila moment bersama korang .
If aku boleh mengulang masa dan ketika .
Jikalau aku ada membuat salah dan silap .
Terluka hati dan bicara
Terguris hati atau terkecil hati
Ampun mohon dan maaf dipinta .
I just love u guys .
Aku hanya manusia biasa yang kadangkala alpa dan lupa
Aku juga membuat kesilapan tanpa disedari
Mintak maaf bebanyak .
Terima kasih for those sweet memory .
And pls jangan menghentam dek kerana aku post perkara nih
aku hanya teringatkan detik dan saat ketika ini sahaja ;)



I love u guys <3

Monday, October 10, 2011

Be chill girl .


Bunga ros , lovee ittt <3

Ngeee . Selamat petang semua . Okay disebabkan aku ada kelapangan masa yang sedikit ini so aku nak conteng-conteng blog aku nih . Okay guys . Sebagai permulaan bicara aku taknak sedih -sedih apa sangat . Hidup nih kan singkat , so just enjoy of it . Anggap lah segala dugaan dan halangan itu sebagai rencah dalam kehidupan . Sama macam kau masak , kalau takda rencah masakan akan tawar dan kurang sedap . Kalau nak pkir sedih kau je . I bet you it will end up with nothing . Aku la tuh . hahaha sampai bila orang rajin nak melayan mengada-ngada kau , merajuk-rajuk kau semua kan , orang pon get tired errr hahahha. Thats the point . Okay fine . Kan dah besar okay tak bape besar lah sangat pn . Ngeee . Seems aku berdoa nih adalah tahun aku terakhir aku di sini aku mengharapkan aku dapat mencipta sebuah kenangan dan sebuah kejayaan yang boleh aku cerita dekat anak cucu aku kelak. Cita dan cinta bersemi di sini Insyaallah .

Ehem banyak weh kena pikir , aku pon ada je masalah kewangan , masalah belajar , masalah yang macam -macam . Kalau nak pikir semua rsa cam tak mampu . Pheww . So aku harap aku bole nak menempuhnya i wish sangat ;) . So sekarangnya bukan la masanya nak bermain-main kan . Hahaha . Tapi aku ada memain skit jugak nih iye la aku bukan pelajar skema weh . Aku suka jugak melalut2 kadang-kadang hahaha . Tapi aku cuba nih belajar beralah dari semua aspek sama ada kawan dan jugak sweetheart . Mungkin lah aku nampak jea macam nih kan kalau ngn ayid aku tanak beralah . Hahaha , aku sebenarnya faham tapi aku saja tanak faham sbb aku mengada level tinggi punya . Ngahaha . Okay salah aku . So seems ada yang perasan , aku perasan jgak tapi aku macam malas nak amik seyes tapi sebenarnya seyes perkara ini . So lepas nih kena lah jadi more considerate . Yes itu kata kunci dia bertimbang rasa . Farid afiq bukan hak milik aku sorang , dia ada masa dia yang sendiri bersama orang lain jugak . So aku kena la beralah kalau dia tanak buat semua benda dengan aku wahahaha aku gurau je. No betul haruslah aku nih bertimbang rasa kan . Eh tak maksudnya , aku faham kalau dia keje ke atau ada keje lain ke haa itu maksud aku okay ;) . Apa-apa pun kita berusaha lah , dengan ada nya keizinan Allah swt kita akan bersama jugak. Yang penting kena semangat , itu yang aku belajar jangan sbb korang dah agak lama semangat itu hilang . Awak kan antara sumber semangat saya ;) .Macam mana kita semangat waktu dlu macam tuh jugak kita kena semangat sampai bila-bila dan jangan mengalah ! Yeahhhh .

Kalau dari aspek kawan pon sama jugak .Kalau nak kira terasa mmg payah lah kan . Terasa itu adalah terasanya jugak . Tapi cuba think positif . Kawan jugak bukan hak milik kita seorang . So just chill . Macam relax jea . Kita semua sama-sama . Kemanisan berkongsi itu adalah manis dirasa bersama . Tapi bukan lah utk aspek 'sweetheart' pulak , hahaha lempang kang . Okay ain just chill , kau cool je .Okay tapi jangan sisihkan pulak sbb macam aku kata kita kawan kan . Yang penting kita kawan . Aku sayang semua kawan-kawan aku . Tak dinafikan mereka ialah antara sumber kekuatan aku . So jaga jugak hati mereka kan ?
Love ittttttttttt , hehehe.



Akhir kata aku cuba utk berfikiran positif , bersangka baik . Rindu dekat mak bapak ! Huwaaa . Sobsob . Sedihh .
Ngeee . Nak balik umahh . So ain ! Chill , ingatlah ada orang yang mengambil kisah tentang ttg kau walaupun kata kesah ? WAHAHAHA .

Take care! love itttttttttttttt ;)

Xoxo .

Tuesday, September 27, 2011

Konflik dalaman



Selamat petang semua .Okay gambar kat atas hanya orang yang faham je apa boleh tafsir kan maksud tersirat yang boleh aku sampaikan . Benda nih macam-macam boleh jadi, praandaian. Orang boleh andaikan apa saja yang mereka nak . Bagi aku ini adalah permulaan sem yang aku rasa sangat berat untuk aku tanggung , sumpah aku sangat stress tapi aku tak tau nak cakap cam mana . Takda bahu yang aku boleh pinjam supaya aku boleh nages sepuas hati aku . Well , semua orang ada masalah tak terkecuali jugak aku , cuma aku tak boleh nak menghadapinya seorang diri , sebatang kara . Yes , aku ada family , kawan-kawan semua and the special one . Tapi entahlah . Its like ermmm , aku tanak mnyusahkan mereka dengan masalah aku sebab mereka pn ada masalah dorang sendiri. Tapi aku tanak foreveralone okay sbb aku tau kenapa kita nak kena sorang-sorang sedangkan kita ada orang di sekeliling kita walaupun orang tuh tak hiraukan kita pon, okay abaikan . Macam nih la kau sedih tapi kau tak tau nak bagitahu dan berkongsi macam mana . Kalau jenis aku , aku mmg perlukan orang di sekitar aku sbb dorang semua mainkan peranan penting pada aku . Yea , semua orang tak perlu tunjuk pn sedalam mana penghargaan atau sejauh mana mereka menghargai aku atau sedar kewujudan aku takpa aku tak kisah pn . Sejauh mana kepentingan aku atau sejauh mana perlunya aku nih semua tuh aku tak mintak pn sesiapa tunjuk sebabnya aku cuba bersikap understanding. Tapi jauh disudut hati aku , aku rasa macam jauh , atau tersisih atau entahla. Okay mungkin ini aku sorang je rasa kot , mungkin mainan perasaan aku sendiri . So jangan amik series lah . Tapi kadang-kadang terpikir jugak adakah aku kena survive sorang-sorang weh? Tak kan aku kena foreveralone . Atau mmg jalan takdir nya aku kena camtu , tapi aku tanak weh aku tak boleh .Aku tanak sorang-sorang, aku nak ada orang lain jugak .So tankiu untuk farhah , cikmah , pipah and dila sbb korang sedia membantu dan pls jangan tinggalkan aku sorang-sorang weh , aku fokuskan nama korang sbb korang adalah cosmate aku . Same goes farid afiq terima kasih la susah -susah amik kisah pasal saya , much appreciate to u . Buat rumet untuk sesi ini , harapnya kita cekal dan gigih menempuh kehidupan yang akan datang sbb banyak lagi yang akan kita lalui nih , be ready guys ! Hee .

Next ,yes , im acting cool . But the fact is aku tak cool langsung . Kau faham tak perasaan bila kau hanya mampu pendam tapi tak mampu meluahkannya . Kau tau tak memendam adalah satu perkara yang berat dan mungkin aku bole jadi gila dengan hanya memendam . Tapi aku tak reti meluahkan , sampai satu masa orang akan nampak aku lain daripada ain yang sebenarnya. Aku tak tau nak buat apa , benda paling simple dan senang aku buat . Crying like a baby . Tapi kali nih agak teruk , sedu sedan bagai . Tapi lepas tuh aku okay la sikit kot. Ada sorang kawan aku cakap kita mmg tak mampu nak puaskan hati semua orang dan belum tentu semua orang suka dekat kita infact ayah aku cakap benda yang sama jugak. So aku terima lah hakikat itu mmg aku tak mampu nak sempurna lagi semua aspek pn aku akui la kan tapi kata farhah pantang mengalah sebelum mencuba .

Aku bukan seorang yang berani , aku jugak bukan seorang yang berkeyakinan tinggi. Yang menjadikan apa yang aku ada sekarang disebabkan oleh sokongan dari orang yang rapat dan berada di sekitar aku . Aku mengaku weh aku sangat memerlukan sokongan yang padu dari belakang . Aku tak reti untuk bergerak sorang diri entah lah macam tak yakin , ada orang lain pn aku cam tak yakin lagi kalau sorang apatah lagi . Bila aku sorang-sorang nih pon aku macam stress gilaa rasa cam nak nages je , tapi nih la benda nya yang kena aku lalui . Dari aspek rohani dan emosi aku kenalah kuat dan tabah. Aku harap aku tak mengalah sebelum aku mencuba . Walaupun aku jenis mengcomplicatedkan benda yang mudah tapi takpa lah aku kena cuba jugak macam aku kata aku tak mampu nak demanding untuk menjadi seorang insan kamil .

Macam aku lah jugak kalau aku berusaha untuk mendapatkan sesuatu mesti aku kena jaga benda yang aku bersusah payah dapatkan itu sebaik mungkin . Tak kan aku nak tinggalkan dia camtu . Adalah tidak adil untuk dia diperlakukan sebegitu , sama macam kau bela kucing , hamster atau apa je . Kalau kau bersedia nak adopt a pet kau harus bersedia untuk menjaga dan bertanggungjawab kepada haiwan peliharaan tersebut , Janganlah bela jea tau tapi tanak kasi makan minum, kesian lah kan . Knapa nak kena buat camtu kan tak baik .

Sem nih jugak ramai gila orang tegur aku dah kurus. Sampai ada yang kata aku sakit ke ? Erm , aku tak pasti kalau aku sakit ke tak . Sebab sakit tuh biasalah kan dan aku pn tak penah buat pemeriksaan secara rapi nak pegi tapi tuh la takda masa , tapi tak kan itu penyebab kurus , aku rasa aku kurus sbb masa aku cuti aku keje kejap dengan bulan puasa so sbb tu kot kurus. Harap-harap aku mampu nak uruskan jadul bagi semester yang penuh dugaan dan cabaran nih .

Pening kepala .Well , Sorry kalau ada salah dan silap . Take care peeps !

Thursday, September 15, 2011

Permulaan yang baru .

Oii selamat malam , haha assalamualaikum . Okay lama gilaa aku tak update since aku kat rumah sampaila aku dah balik UM nih haa . Ohh ye semua orang dah kembali ke sekolah eh silap Universiti , aku sekarang dah final year . Takut gilaa weh , sumpah cuak . Mampukah aku menghadapi tahun akhir kat sini weh dengan tekanan dan stress yang pelbagai .Ermm , takut nya . Ya allah permudahkan segala urusan hambamu ini . Semester baru , cepatnya masa berlalu . Subjek sem nih ya allah mencabarnya tuhan je yang tau. Aku cuma berharap aku boleh lakukannya . Berdoa dan berusaha lah .


Hari nih aku rasa sangat pelik sbbnya ada orang tido dengan perasaan yang berbelah bahagi agaknya, atau marah atau emo atau apa jelah. Hati aku kuat merasakannya. Huhu . Pastu aku tengok balik aku banyak tulis kat blog buat at then end aku akan save as a draft . Hahaha . Banyak gila weh more kepada curahan hati aku lah . Aku macam tak sampai hati nak post pulak . Bimbang ada yang terasa pulak .


Lepas tu malam nih kepala aku pening gilaa rasa berpinangpulak . Entah kenapa ?Okay , ke sbb aku kena hujan harinih weh , waaaa. Iye ke sbb tu ? Harap jangan la tak sihat banyak keje yang aku nak buat weh . Sobs .
Apa apa pn mari ucapkan semoga aku tabah , cekal dan sabar menghadapi apa yang berlaku . Tak kisah la dalam apa benda sekali pun. Sekiranya ada salah dan silap aku mintak maaf la ye , aku nih mmg salu je buat salah , salu je membebel , salu je tak memahami orang lain . Macam macam lah , so mintak maaf . Kalau takda benda yang tak puas , sila bagitahu dan jumpa saya . Kita boleh slow talk , mungkin ada yang aku terlepas pandang , so i can mintak maaf to those yang terasa atau apa .

Okay ingat ye , nak tdo pening kpala . Gudnite smua ;)

Saturday, August 20, 2011

Carbonara saya .

My fav =)


Ngee , salam semua . Ohhh , iye lihatlah dunia lihatlah . Gahh . Okay aku nak menunjukkan yang aku berjaya membuat makanan fav aku .Hahahah . Sedap weh sebab aku suka mmg la sedap haha , okay im presenting you my spagheti carbonara . HAHAHA , semalam gigih aku ikut mak ayah aku pegi beli barang dekat mydin malam tuh juhak aku buat hehe . Aku ingat naty balik UM aku nak buat sikit nak kasi kawan kawan merasa , semalam aku buat kasi adikadik rasa , testimonial yang memberansangkan hahaha . Ohh farid afiq , tengoklah hasilnya ngeee . hehe

Oh ye untuk awak , saya harap awak tabah dan sabar , bulan ramadhan nih selalu nya mmg ALLAH SWT banyak menguji hambanya utk tengok sama ada hamba nya mampu menghadapinya atau tak . Tapi sebab ALLAH tau awak boleh makanya awak ditimpakan dengan ujian dan dugaan kepada awk . Banyakkan berdoa , insyaallah bulan puasa nih doa kita akan lebih termakmul ALLAH lagi maha mengetahui dan Maha mendengar doa hambanya . Saya , rakanrakan dan keluarga akan ada selalu ada dengan awak insyaallah . Kepada orang yang salah itu , bertaubat lah kamu , bulanbulan puasa yang mulia nih pn nak buat jugak ke keje yang terkutuk tuh ishhh . Tak baik weh tak berkat .

Ngehh kita jugak dah menghampiri 10 ramadhan , ehh bukan hampir mmg ye , harapnya semua amal ibadat kita akan diterima , pesanan utk diri sendri jugak . Sesungguhnya aku bersyukur kerana dapat menyambut ramadhan mu pada tahun ini. Syukur ya Allah .

Okay la semua , selamat berpuasa selamat berpuasa dan selamat semuanya . Jaga diri semua ;)
p/s ; Farid afiq , i miss you <3


Monday, August 8, 2011

Stress tengok makanan sedap !


Dimulakan dengan bismillaah , fuhh . Okay aku stress , geram , bengang sumanya ada ! Sobs , sedih betul . Kadang-kadang aku rasa geram sangat rasa nak tumbok je orang ! Uwaaa *nanges . Aku cuba memahami orang but then orang cuba lah memahami aku pulak . Pls pls i beg u for this . Phew , lagi satu kata-kata sememangnya senjata yang memakan dari dalam . Yes u can speak , but sometimes watch your words . Bimbang-bimbang nanti ada hati yang akan terluka . Yelah Nabi saw sendiri berpesan kita sesama kita kenalah sentiasa saling menjaga dan menyayangi , jangan disakiti hatinya . Ke aku yang over sensitive ?

Okay aku lah tu kann . My bad ;( . Perkara ini jugak sebagai pesanan utk diri aku sendiri ye . Kita kena amik tau antara sama lain kan kan kan ? Huwaaa okay dah tanak emo emo . Nih kan bulan puasa . Hello , habis kalau bukan bulan puasa boleh la nak emo ? Hahaha no no no jangan tak baik emo emo. Hilang kejelitaan nanti , euwww jelita ke ? HAHAHAHA ;)

Fuhhhhh ! Okay sekarang nak cakap pasal makanan , benda nih dah lama cuma aku je malas nak tulis . Ak asyik tengok dan baca pasal macaroons and red velvet kek , tipu lah kalau aku kata tak teringin . Melihat kan rupanya yang cukup menarik tuh je dah buat aku rasa gulrpppp . HAHAHA , Okay benda ni dengar katanya ada jual kat KLCC , huhu punya lah aku nih selalu merayap kat sana haram aku tak tau huhu gilaa sedih . Takpa lepas nih boleh la kalau nak try , dengar kata jugak mengkerung nih ada jual kat harrods , which is 6 for rm15 .Not sure betul ke tidak , tapi kalau betul boleh laa beli hahaha teringin .Okay tuh je nak cakap . Bye .


P/s ; Sy tanak marah-marah , kalau boleh saya nak jadi gelpren paling cool dan comel dalam dunia nih ahahhaa . Tapi kadang2 tuh tak dapat menahan hahaha , so sorry . Tapi marah-marah nih tanda comel tak ? Hahaha , okay love u FA , much love , me <3




Ini macaroons


Ini pulak red velvet cake

Thursday, July 7, 2011

Jatuh dan terus jatuh .,




Hey , selamat ptang semua . Dh lama tak berblog . Pemalas nak mati aku sekarang nak update hahahha . Yelah konon nya dah gembira-bahagia-hati berbunga-bunga. Cehhh . HAHAHA . Ohhh sekarang my blog speaks for me . Yeay , Okay semalam malam sangat tragis . Sob sob . Dah la dari kat tempat keje lagi aku da takda mood . Aku rasa macam nak tumbok orang pon ada jugak . Ohhh pastu balik umah pon sama , cam orang mabuk aku semalam hak hak .

Gahhh , balik pon ada masalah jugak menimpa . Okay kita cepatkan kronologi . Nak dijadikan cite , aku nak tido dah semalam . Mule-mule ingat nak makan , tapi tetiba banyak perkara terjadi menyebabkan niat utk makan harus dipadamkan dengan begitu saja , takpa lapar pon lapar lah janji aku nak selesaikan masalah . Okay masalah tak bape nak selesai , masing-masing pon makan hati . Penat-letih-segala ( bukan aku lah ),okay jum nak tido . Tapi aku turun bawah dlu , nak simpan roti canai sbenarnya yg patut aku makan tapi tak makan , so sayang simpan dalam freezer , dalam turun tangga yang penuh perasaan bergolak dalam diri disertakan hujan panah petir , papppppppp ! Jatuh tersadung nasib tak kena akuarium kat sebelah kalau tak mati kena renjatan elektrik dah aku . Oiiii aku terjatuhhh , tergelincir . Perhhhh gila sakit tak ingat dunia punya , aku dalam keadaan tak bersedia jalan dengan laju lak tuh , pastu terus terjatuh . Bole bayangkan tak ? sob sob , okay terus nanges kat sebelah akuarium sorang-sorang disebabkan suma orang dah tido . Nasib baik la aku yang jatuh , kalau mak aku ke yang jatuh lagi parah , takpa bia aku je yang jatuh T-T

Okay , naik bilik utk tenangkan hati . Cuba la nak tido . Sambil tahan sakit , uwaaaa . Siku aku yang terhentak sebenarnya bersama kaki kiri . Okay dah pukul 3 pagi ,taleh tido tahan sakit . Dalam taleh tido , dalam kepala asyik kuar lagu breakeven nih hahahaha ! Cam sengal lah jugak . Bukan apa lagi nih macam sedap je , bukan macam tapi memang . Ohhhh . Tapi takda maksud pape pn aku mmg suka lagu nih macam aku suka lagi For the first time . Itu je .


Ahaaaa . So pengajaran yang boleh kita dapati dalam hal ini ialah berhati-hati , terlajak perahu boleh diundur , terlajak kata badan binasa . Makanya, watch your words . Kadang-kala kata-kata je mampu membuat hati berkaca . Ehh ada kena mengena ke ngeh ngeh .

Pesanan ikhlas untuk diri sendiri ;) ,
Jaga diri farid afiq sayang <3

Sunday, May 29, 2011

Cara-cara supaya hubungan korang tidak renggang .




Hello ladies and gentleman . Assalamualaikum dan selamat malam saya ucapkan . Kepada yang da tido tuh haaa , selamat tidur la ye. Hey awal nye korang tido hahaha . Okay hari ni aku nak update blog . Why-so-mengada-ngada , hahaha biarlah aku nak update . Pastu aku nak update pasal relationship jea pulak tuh . Kah kah kah , lagi sekali aku cakap biarlah . Ini kan blog aku . Hahahaha wink wink . Hari ni aku nak share cara-cara supaya hubungan anda tidak renggang . Aku spesifik utk pasangan yang berbahagia la ye ngehehe ;). Hahaha , aku nih da macam DR . cinta kan . Alaaa bukan apa , ini sebenarnya proses pembelajaran tau belajar-untuk-hidup . Aku banyak baca-baca so aku nak kongsi la berdasarkan sedkit ilmu di dada dan sedikit pengalaman yang tak seberapa ni huhu . So here it is ngeee .

  • Buat aktiviti bersama-sama
Okay , kenapa aku kata cam ni ? Baiklah , ini sebenarnya supaya korang tak bosan dalam perhubungan korang . Haaa tak kan kan la setiap kali dating je , pegi jalan -jalan mall , pusing-pusing tgok benda yang sama . Oh-myyyyyyy-sangat-tak-best ! Hahaha , so cadangan nya korang pegilah tengok movie ke.Okay sebelum tengok wayang tu kepada couple yang rajin buat research atau study movie , korang tengok la dlu trailer cte apa yang best , cite yang trbaru . So naty dah sampai depan panggung , takda lah masing-masing dok bertanya ,nak tegok cte apa . Dialog biasa ," alaa ikut awak la saya mana tau hahaha " . Dok tanya pasal nak tgok cte apa je da lah bapak lama dan buang masa , ini kepada yang kaki movie la . Hehe , Okay banyak lagi aktiviti lain . Contohnya , pegi jogging , main kayak , ice skating hehe ,main tenis , sukan extreme ke hahaha dan banyak lagi . Sambil-sambil tu dapat jugak menyihatkan badan ye dak ? HAHA . Seronok je buat aktiviti bersama nih , kita boleh kongsi sukan yang kita suka kan . Katakan i suka main tenis , minggu nih main tenis , minggu depan ikut u lak, suka main apa . Jangan main permainan yang nakal-nakal dah la yer , bukan apa belum halal lagi HAHAHA , sabar okay =.= . Bila buat aktiviti sesama nih takda la hubungan korang tu suram je , tak seronok . So bila buat macam ni , disamping dapat merapatkan hubungan kita , dapat jugak buatk aktiviti yang berfaedah kan . Orang kata macam sambil menyelam minum air , jangan lemas dah la hehe .

  • Seterusnya , ialah saling memahami
Huk huk , okay memang la benda ni senang nak cakap kan . Well , sebagai seorang lelaki dewasa dan perempuan dewasa kalian haruslah matang dalam menjaga hubungan korang nih , yelah benda ni mmg susah, tak mudah tapi tak susah jugak kalau ada nya sifat faham memahami. Katakan lah korang nihh jauh , nak jumpa susah . Dah la jauh , sibuk pulak tu dengan aktiviti harian . Okay jangan salahkan dia , dia mungkin memang betul-betul sibuk . Kita sebagai pasangan bagilah dorongan kat dia bukan hentaman . Kadang-kadang memang nampak macam dia tak perlukan anda sebab dia busy tapi sebenarnya kekangan masa dia yang busy buatkan anda nampak macam tu walhal dia mmg perlukan anda . Oleh itu , dua-dua pihak kena saling memahami , tak boleh nak harapkan sebelah pihak . Kalau ada masa terluang tuh , janganla tak layan pasangan anda , sebaiknya call la dia walaupun sekejap , mmg tak harapkan perhatian selama 24/7 tapi sekurang-kurangnya dia tahu anda masih perlukan dia .Lepas tu bila da jauh macam-macam la cabaran dan halangan akan terjadi . Komunikasi adalah yang terbaik dalam hal nih . Jumpa dan bincangkan apa yang tak puas hati dan cari jalan penyelesaian bukan dengan sikap saling menyalahkan dan mengungkit . Perkara tu tak akan ke mana guys believe me ! So faham pasangan kita , kasi meseg yang ringkas pun dah cukup asalka comel dan bermakna ngehehe ;)

  • Next , berkongsi dengan pasangan anda .
Berkongsi dengan pasangan anda . Tak kisah lah cerita apa pun. Sama ada apa yang anda lalui ke , masalah ke , apa saja lah . Asalkan kita berkongsi dengan dia , kita bgitahu dia apa yang berlaku ,dengan cara nih boleh merapatkan hubungan kita . Sebab nya kita berkongsi dengan dia , dia tau apa yang kita rasa . Agak-agak kalau tak mampu nak call , internet adalah jalan yang mudah dan murah boleh YM , Skyping dan sebagainya , gunakan medium yang ada ini dengan sebaiknya . Yang penting kita berkongsi apa yang kita rasa dengan pasangan kita . Alaaa biasalah mana ada pasangan yang bahagia tanpa ada gaduh-gaduh kan . Gaduh kejap pastu baik lah kan saja nak mengada-ngada kata orang hahaha . Kalau gaduh tuh teruk sangat , jangan takut nak ucapkan perasaan sayang kita kat dia . Dengan cara ini , boleh lembutkan hati dan perasaan yang tengah marah durjana tu huk huk . Ingat balik , betapa susahnya korang mengharungi dugaan dan cabaran bersama . Ingat balik saat bahagia anda dan pasangan anda , insyaallah baik la lepas tu . Jangan la ego sangat kn , sikit sikit da la . Haaa aku dh belajar nih , jangan nak ego sangat , maklum la ego tu tak ke mana pun huhu .Dan tak semestinya berkongsi perasaan je , kalau bab-bab duit pon boleh kongsi la jugak . Yelah kalau yang masih belajar tuh kita pun nak guna duit utk belajar , so kalau makan ke , kita share la sama -sama kan , tak kisah la apa-apa pun , toksah nak dok berkira sangat lah huhu .Seronok je kongsi-kongsi ni hahaha .

  • Jangan putus asa guys , come on .
Ahaaa , kita jangan putus asa dengan pasangan kita . Ingat , memang tak mudah bila ada nya pergaduhan , salah faham dan sebagainya . Tapi kita jangan putus asa utk fight nak dapatkan orang yang kita sayang . Jangan la bila gaduh sikit nak break , nak clash . Come on la , cari jalan yang terbaik bagi menyelesaikan masalah . Bincang baik-baik , kemudian baru buat keputusan . Kalau ada yang kata break adalah cara utk menguji, its just not the way . Ingat clash boleh menyelesaikan masalah ke ? Bincang macam orang dewasa yang mempunyai akal yang matang bukan macam budak-budak okay .Yang penting , just dont give on each other . Melainkan kalau dah cannot go sangat dengan pasangan korang . Okay just go . Kalau bersama pun dah tak guna kan kalau hati pun asik sakit je . Tapi yang penting kita ada nya usaha utk pulihkan keadaan . Kalau kita sayangkan orang tu , kita cubalah dapatkan dia dengan cara yang baik . Kita tak berhak tentukan dia patut dengan siapa , biar dia yang pilih dia nak bersama dengan siapa kan , inikan soal hati dan perasaan .Yang penting , jangan putus asa mungkin adanya kemanisan disebalik kepayahan yang dialami .






  • Berdoa .

Akhir sekali berdoa lah kepada yang Maha Pencipta kerana Dia selalu mendengar . Kalau betul dia pasangan anda tak kemana kan . Insyaallah ada jodoh tak ke mana. Setelah berusaha , kita berdoa lah semoga mmg benar dia adalah jodoh kita . Kita hanya mampu merancang selebihnya kerja ALLAH SWT , dia lebih mengetahui apa yang terbaik utk hambanya . Yang penting kita kena redha walaupun apa pun terjadi . Kalau hubungan berkekalan alhamdulilah lah kan , kalau tidak berkekalan kita redha lah . Walaupun susah nak terima tapi kia kena redha . Sebab Tuhan tahu yang terbaik , segala apa yang tertulis itu ada hikmahnya kan .

Jadinya, itu sahaja coretan dari aku utk malam ni . Hahaha semoga ada manfaatnya . Selamat malam rawr ;)

Monday, May 23, 2011

Transformers 3 Dark of the Moon Teaser Trailer - Official (HD)



Gah , aku tak sabar nak tgok cite ni weh . Hahaha . Nih adalah antara cite fav aku teheee . Ahaks tak silap aku cte nih kuar bulan Jun naty . Hoho . Ehem hari tu aku baru tengok cte Transformer 2 waaa aku cam kagum walaupun da tengok cte tu kan . So , aku sangat tak sabar nak tengok yang ketiga lak hahahahah !

Okay tu je nak cakap bye suma ! Take care ;)

Wednesday, May 18, 2011

LOVE


Mencintai bukan saja mencintai kelebihan seseorang
tetapi juga mencintai kekurangan seseorang itu
with love,
NA

Being in a relationships is not easy .


Gahhh , tetiba aku nak cakap pasal nih . Ahaks , semua orang tau nak bercinta je.Tapi semua orang tau tak dalam bercinta itu tak semuanya indah dan bahagia . Kalau time kau suka grmbira okay lah, tapi kalau time kau baling periuk senduk segala , haaa okay tak okay la time tuh kan . Well , tuh la tak semua nya tau nak musahabah atau cari kesilapan diri sendiri . Come on benda ni sangat common kan , kalau korang gaduh masing -masing akan saling mengungkit , ungkit cte bukan kemain , tanak mengaku salah , nak cari salah orang je , iye besela tu aku sendri berada dalam situasi yang sama kadang -kadang haha. Susah nak cakap . Keadaan sebelum dan selepas bersama tak akan sama . Akan ada je yang tak puas hatinya , tapi dah sayang kan . Nak buat macam mana , kecai tak kecai , kecewa tak kecewa itu jugak yang kau nak . Gaduh nih kadang-kadang seronok sebab dapat merapatkan kita tapi kekadang pon tak bagus jugak .So kita kena la main peranan masing-masing supaya perdamaian dapat dihasilkan ;)

Okay , berada dalam perhubungan tak mudah and yet you want to have a partner ,nak ada orang sayang segala, kau da fikirkan masa depan kau . Yes , aku admit perkara tersebut , mungkin ramai yang kata muda lagi kan buat apa nak tergesa-gesa . Pada usia aku yang da hpn 22nd ni aku mmg da fikirkan masa depan aku semua , iye aku hanya mampu merancang dan ALLAH la yang menentukan semuanya . Cuma fokus kita mestilah belajar dulu supaya dapat menjamin masa depan yang baik Insyaallah .

Manusia memang diciptakan berpasangan . Cuma macam mana kau nak handle pasangan korang . So kat sini aku nak bagitahu la agak-agak apa yang kita nak buat kalau bergaduh ke apa ke. Sebab macam biasa , manusia mmg akan nak menang je , tak nak mengaku kesilapan diri sendiri ego la katakan , baik lelaki atau perempuan semua ada ego masing-masing tayah nak tipu lah ye . Hahaha .
So here ada tips tapi takda la hebat sangat pon hahaha .Tak kisah lah yang baru nak being in relationship , atau yang dah lama , atau yang asik tukar gf/bf segala kan . Huhu .

  • Kita cuba selami dan mencari apa punca korang bergaduh .
Okay , sedangkan lidah lagi tergigit kan , inikan pulak manusia biasa nih haa . Come on guys . Masalah nih mmg semua orang ada , kalau tak ada masalah bukan manusia la namanya kan . Haa , masa nak mengorat bukan main lagi kan , ayat nak manis macam nira . Bukan main macho , sopan santun , senyum pn memalu segala haha . Adui , perhubungan berlandaskan kepercayaan dan dimulakan dengan persahabatan. So just be urself okay . Aku tanak nanty masa berkenalan , suma tanak tunjuk TRUE colours of u , naty bila da bersama ,high expectation , tapi sebenarnya yang korang harapkan tuh takda pun lepas tu akan kecewa lah. Kan susah kalau macam tuh , maka jadi la diri kita yang sebenarnya , supaya orang tuh dapat terima diri kita seadanya kita . Tak kisah la kau annoying ke apa pn , dia akan terima kau seadanya kau . Cuma kita behave la bila masa yang kita rasa perlu . Be fair utk pasangan korang okay . Mungkin ada yang dah terlalu lama dalam relation korang akan get bored and sebagainya , aku rasa korang perlu ada gap utk jarakkan hubungan korang supaya feel macam korang baru couple bole datang balik . Dan cuba variasikan hubungan korang dan ingat usaha sebelah pihak tak kan berjaya tanpa ada adanya sokongan dari sebelah pihak lagi . Ini apa yang aku belajar dari pengalaman . So cuba cari kat mana silap dan jangan asik nak salah orang lain je tgok dlu apa silapnya kat diri kita nih haa then cari jalan penyelesaiannya ;)


  • Jangan cepat terasa / jeles / atau seangkatan dengannya .
HAHAHA ! Okay ini sangat lumrah ye , even aku sendiri pon macam nih . Susah sikit bab ni, sebab nya kalau pempuan nih dia mmg sensitif plus cepat terasa semua kan . Well , lelaki pon ada je kadang-kadang jeles tak kena tempat dan tak patut pon nak rasa jeles biasalah lelaki pon ada perasaan jugak kan . So aku tanak salah sesiapa sebab dua-dua pn sama . Apa yang penting kat sini ialah kepercayaan macam yang aku cakap tadi . Korang kalau setakat couple jea lama kemain tapi takda nya kepercayaan antara satu sama lain boleh blaa lahhh jugak ! Huhu tak guna jugak macamtu kan . Cemburu mmg tanda sayang , tapi janganla cemburu yang membabi buta takut naty mudaratkan diri masing-masing . Trust la kat pasangan korang ye .

  • Kalau tak puas hati bagi tahu je terus terang
Benda nih kan kadang-kadang susah nak bgth , yelah kalau aku pun tak semua benda yang aku tak puas hati aku nak bgitahu , kadang-kadang aku nak dia tau sendiri , tapi kalau tak bagitahu macam mana dia nak tau kan. HAHAHA . Tapi yang lelaki pon kena la ada effort , pegi la pujuk . Adui suh pujuk je pon , kau amik la hati dia . Bukan susah sangat , janganla kejam sangat , orang tuh tengah tak puas hati kau tinggalkan dia terkontang-kanting sorang2 . Yang pempuan pulak tayah lah nak majuk lelama sangat kan orang tuh da pujuk kau pn terima lah. huk huk , Pempuan bukan la nak harapkan apa sangat cuma nak kan perhatian je yelah manja katanya ye hahaha . Kekadang mmg benda simple je pon , contohnya , tak angkat call utk amik kat station bus ( mungkin tertido ) , well takda la marah . Tapi atleast alert je kot , kalau penat bagi tahu awal-awal so boleh la guna alternatif lain . Boleh je berdikari jangan risau la . Hahaha . Banyak la contoh lain , misalnya tak ingat birthday ke apa ke , walau pun bnda tu kecik tapi mendatangkan kesan yang besar . So just tell if kita tak puas hati dengan sesuatu perkara . Iye mungkin kita akan terasa sakit waktu perbincangan tu but at the end benda tu akan settle dengan baik . Yang penting kena ada tolenrasi , janganlah dua-dua pon nak ego jugak kan . Sorang kena jadi COOLER bila sorang lagi tengah HOT , ngeee .



Ngee , itula jela yang boleh aku cakap kat sini . Utk side saya sendri , mungkin saya pun ada kekurangan , bukan mungkin tapi mmg ada . So saya pon bukannya sempurna jugak harapnya boleh terima diri saya seadanya saya , dan saya akan terima awak seadanya awak jugak . Faham , kita bukan saja mencintai kelebihan seseorang itu tapi jugak kelemahan dia , Tapi apa yang boleh di ingatkan kat sini , berubah ke arah kebaikan tidak mengapa utk menjana masa depan yang lebih baik dan cerah . Ini just a bit pandangan daripada aku okay ngeee dan juga pengalaman yg tak seberapa hahaha , pape pon mintak maaf kalau ada yg tak puas hati ;) .Okay last but not least peace , sesungguhnya yang buruk itu datang dari saya dan yang baik datang nya dari ALLAH SWT .
with love , NA .

Sunday, May 15, 2011

Terima kasih semua

Guys , thanks a lot okay ;)
sayang korg <3



Thanks jugak kat korg okay . Especially cik nab selaku rumet
saya , alec , lili , roy , pojan and most important farid afiq ;)


Oiii korg haha ! Tenkiu sangat
aku sangat gembira !
En popo jugak
Maseh ye , yus skali tau sorry takda gamba .

Okay , terima kasih kat korg semua ye . Semua yang wish jugak . Saya da masuk 22nd hahaha . Da dewasa . Harapnya perangai saya jugak dewasa . Doakan yang terbaik ye untuk saya . But then guys , im so happy . Thanx a lot ye .

Ngee , semua yang celebrate my besday . Tenkiu bebanyak. Sayang korg <3
Especially farid afiq , tenkiu tau ! ngeee <3

Monday, May 9, 2011

Im just not good enough babe .

Hoi , selamat petang . Assalamualaikum semua . Hahaha , takda keje kau petang petang yang murni lagi baik , lagi indah sonok nak main game kau nak hoi hoi org kan , tayah nak hoi sangat ! Okay petang yang tak berapa nak seronok sebenarnya . Huhu isk isk T-T . Sedih weh dan bertambah pilu okay . Ngaaaa . Jum main game , kalau lah aku nih mmg kaki game mesti bahagia hidup aku kan ? Tapi masalah nya sepatah haram game aku tak layan , harapkan game bubble yang tak seberapa tu bai , apa je yang kau boleh buat dengan game tuh ? Huk huk .

Fine , finally. I know the result okay . hahaha , yeahh im not good enough . Fine la , boleh terima , mungkin aku tak cukup bagus kan . Di usia yang muda nih , pengalaman pun kurang semuanya pun kurang . Sedih jugak rasenya kan . Takpa la kan dah cakap tak semua benda yang kita nak kita dapat , kau jangan nak yakin sangat ain , tapi harapan dan cita-cita tuh ada kira okay lah tu wuuu . Gahhh tapi sedih tetap sedih jugak . Tak tau kenapa , sedih bertambah pilu disebabkan faktor -faktor lain jugak . Sobs , dahhh enough ! Tak payah nak sedih sangat ye .


...............................................................................................................


Btw , sem nih da nak habis . Sedih weih aaaa sedih lagi . Hahaha , cepat je masa berlalu . Wlaupun exam ada lagi 2 paper , kau jangan nak berangan sangat ain . Kah kah kah . Lpas ni tak jumpa dah . 4 bulan ? Matilah aku , kalau tak da alat bantuan pernafasan pink tuh ? Hahaha . Yeay rahsia terbongkar . Malu mmg malu , tapi alang-alang dah terbongkar takpa bongkarkan je terus lagi pun benda betul kan . Walaupun owner alat bantuan pernasafan itu merupakan kekuatan saya tapi dalam masa yang sama dia jugak turut merupakan kelemahan saya . Yeahh itulah kebenaran nya , saya tak kuat nak hadapinya . Tambahan pula , sikit-sikit saya rasa asek nak tacing je wahahah . Euw euw .

Lepas ni nak msuk final year , oh myyyyy . Im not ready yet seriesly . Tetiba je rasa da final year cane nih huk huk . Adui , segala suka dan duka semester ini telah pon saya tempiaskan kepada orang-orang disekeliling saya yang saya sayangi termasuk kawan kawan dan the special one . Terima kasih diucapkan terutamanya FA terima kasih bebanyak ye . Tanpa kalian di sisi i dont know how i would survive it alone . Huhu , gahh tacing nya ucapann . Lalala . Bermacam dugaan dan halangan yang dihadapi dengan hati yang sedikit tabah ye. OKAY dah jangan nak sedih je tau . Tapi kalau tak happy macam mana nak buat buat happy . Yelah apa guna nya kawan kalau kita tak tempiaskan kesedihan dan kegusaran kita ye dak ? Hum hum .

Btw , terimas saya ucapkan kepada semua . Walaupun exam saya tak habis lagi , maka sila lah mendoakan kan dan meredhai saya ye , ngeee . Saya mendoakan kalian berjaya jugak . Ohhh .
Okay last but not least , hargai orang yang ada di sekeliling kita ye . Once dah takda kau jangan nak meracau-racau cari dia lagi . Iye tuh nilai murni yang aku belajar pada petang ini .
Okay doakan saya . Daaa ~

Wednesday, April 13, 2011

Kebahagiaan itu ada harga nya .

Selamat malam semua . Okay , aku tak buat keje aku .Sobs , dah lah banyak lagi tak siap . Baiklah aku tidak dapat tanggung kesedihan yang amat dalam ini lagi ;(
Okay aku tak nak cakap banyak pon hari nih , minggu ni memang minggu sedih sedunia . Aku ulang minggu sedih sedunia ye . Air mata telah banyak dibazirkan ye , tanpa ragu-ragu , tanpa segan silu . Makkkkk sedih sangat ni T-T . Weh jangan kata aku tak cuba ye , aku da cuba okay tapi hati ini terlalu rapuh Ya allah .Semoga aku kuat dan tabah mengharungi semua nih , inilah harga yang harus aku bayar utk semuanya .

Bukan kerana tak mampu hadapi , tapi kerana kesedihan itu datang sekali gus tanpa memberi aku masa dan ruang utk aku pulih . Huuuu tak mampu . Tolongla penat macam ni , orang tegur kenapa mata kau bengkak , kenapa kau nages ? Tak dapat nak jawab , tak mampu . Ini semua kerana , kebahagiaan itu ada harganya . Kan , semua pon ada harganya , dan tak semudah yang kita fikirkan .


Apa perasaan korang apabila korang baik dengan seseorang dan dia mula mempercayai serta baik dengan anda tanpa anda minta , namun pada suatu hari telah jadi suatu perkara yang menyebabkan hilangnya kepercayaan dia kepada anda . Namun, itu bukan salah anda. Tidak sengaja , dan anda telah meminta maaf kepada beliau malah anda telah membuang masa, tenaga dan duit utk membetulkan kembali keadaan supaya kembali seperti biasa . Namun , apa yang anda harapkan hanyalah umpama sinar harapan yang tidak menyinar , dengan tiada sebarang ucapan terima kasih anda telah disisihkan begitu sahaja , iye salah aku sebab aku yang bawak , dan i say sorry already plus repair that all things . Okay takpa , itula bayaran utk apa yang aku buat , aku tak mintak weh series tak mintak utk menjaga pn , cuma aku di mintak tolong untuk jaga dan aku da lakukan sebaik mungkin tapi bila dah jadi macam tuh aku nak salahkan siapa tak kan nak salahkan takdir ? Orang yang buat salah tu pon dah mintak maaf plus bayar ganti rugi tapi aku tetap dihukum umpama akulah pesalah juvana tuh . Takpa aku cuba la utk kuat , tapi aku tak mampu sangat nih , T-T . Fine , lupakan la kisah itu , kalau da memang pergorbanan nya aku terpaksa dihukum macam tu , aku nak buat cam mana . Aku da mintak maaf , tapi still tak berguna jugak . Takpa sisihkan la aku . Cuma mintak maaf sangat sangat , halalkan la semuanya dunia akhirat ;(


Kesedihan bertambah pilu apabila orang yang anda sayang juga turut berasa sedih , huhu . Mungkin disebabkan masalah yang menimpa nya menyebabkan kesedihan itu telah dipindahkan kepada dri anda juga ( diri aku la tuh ) . Sobs namun memang itulah harga nya yang kena aku bayar . Air mata yang mengalir macam air sungai yang mengalir deras . Sedih nya , lagi sedih bila bekas kekasih masih mempunyai perasaan kepada orang yang anda sayang tuh tapi takpa masing-masing punya perasaan yang berhak utk mereka rasa. Konsepnya kita kena percaya dan itu merupakan tonggak utama malah menjadi tulang belakang dalam sesuatu hubungan . Aku sendiri pon banyak buat salah jugak , tak perfect mana pn . Aku akui jer, sebab tu la aku cuba nak perbaiki diri aku . I'll trust you no worries . Sabar ;)


Huk huk , okay dah tuh je . Ain tayah la kau nak sedih sedih sangat bukan boleh mengubah apa-apa , tapi normal la perempuan hanya mampu gambarkan kesedihan dengan air mata .Tapi tak patut macam tuh memang tak patut. Senang-senang jea aku nak nages kan , patutnya air mata harus jadi mahal bukan bole dibazirkan sesuka hati, aku selaku diri sendri kena menghargai dan mengasihani diri aku sendiri jangan nak harapkan orang lain sangat . Penat kau tau . Ingat senang nak menempuh suma ni . Inilah dugaan yang hebat tuh . Hoho. Takpa andai inilah harganya kan , aku redha dan tabah . Cubalah tabah sekuat yang mungkin . Be strong girl ;)


with love , NA .

Saturday, April 9, 2011

Luka melukai huk huk .

P/S : Jangan luka melukai lagi ye .
Percayalah tak seronok pun.
sobs ;(
Mari lah kita bermaaf maafan sesama kita .

Monday, March 7, 2011

Belajar untuk memahami dan menerima


Hye semua , assalamualaikum . Okay hari nih agak penat , bukan penat apa cuma penat menunggu , Well just nak share something la kan . Kita kena la belajar utk memahami kan ? Betul tak ? Kadang-kadang ada masanya kita kena memahami orang lain dan jangan nk ikut kepala sendri je .
Ohh yes , mmg la itu hak masing-masing , tapi kau sedar tak hak masing-masing kau tetap akan ada effect kat orang lain . So, baik kau bawak diri , duduk diam-diam dan tayah nak menyusahkan orang lain . Get a life babe . Yelah kita kena sedar , orang lain ada benda lain jugak mereka nak buat , even his got his own privacy okay , dan siapa kau utk menghalang ? BERHAK ke kau nak halang sekalipon ?

So, just control urself , bersedia jugak dalam pelbagai aspek . Orang lain pon ada keje dorang sendri , tak da masa nak layan kau sorang kan ? Berdikari la sikit kan ? yelah lambat laun kau kena hadapi jugak cuma antara cepat dan lambat jelah , hum hum katanya , takpa terima dengan hati terbuka :)

Kita kena la fahami keadaan orang lain jugak kan ? Kata da besar tak kan perangai nak macam budak2 naty ada orang lain pertikaikan umur kau ? Cane ?
ahaha , okay aku salu je kena macam ni , uhuks tapi cam biasa aku berubah attitude mengikut dengan aku bergaul ? Hello, tak kata aku nih budak budak sangat ada je matang aku , tapi kalau dah orang tuh easy going aku okay je , can go la takda la aku pon diam je kan , so depends la dengan siapa aku bergaul , tapi tak sangat kebudakkan kot , aku boleh lagi menunjukkan sifat kekakakkan aku ahah !

Pape pon aku just nak cakap je , aku cuba untk memahami situasi orang lain .Yelah maksdnya tayah nak mengada sangat suma kot ahah , ahaa adalah kenapa aku cakap camtu , aku berusaha utk mengekalkan nya , aku bukan nya tak faham , cuma aku risau , aku amik kisah sbb dia tu penting la , kalau tak penting takdanya aku heran kan . Terima dengan hati yang terbuka . Aku percaya dengan takdir . Teheee . Pape pon things happen for reason just believe .

Trust adalah akar umbi dalam memupuk sesuatu hubungan yang positif . Oleh itu, kita kena la percaya dengan kepercayaan yang kita limpahkan itu. Kalau terlalu rasa insecure sangat pon leceh jugak kan , naty kang rasa rimas pulak jadinya . Masing-masing punya privacy jugak kan , kau taleh nak hadkan atau larang benda yang kalau dia 10 tahun buat , pastu tetiba dalam tempoh masa yang kejap kau beria nak halang dia .Oh my , apa hak yang kau miliki utk berbuat demikian . Mungkin la rasa insecure itu agak comel sbb kau tau apa maksud nya kan kalau kta miliki perasaan insecure tuh tapi kalau insecure mampu utk menjadi onar dalam sesuatu hubungan baiklah kita ubah sedikit supaya jangan berbuat onar ye haha .

Okay selamat mencuba .

( Pesanan dituju khas utk diri sendiri haha )

Friday, March 4, 2011

Korang nak duit tak ?



Gahhh , hai semua . Okay aku nak share something nih . Korang nak duit tak ? Free je pn haaa meh le buat apa yang aku nak cakap nih . Benda ni pon simple je tapi korang try la buat ye .

Hehe , aku pon baru jugak , tapi dengar dan melihat orang lain haaa boleh tahan jugak . so try la bukan susah pon korang click je kat banner aku yang kat bwah nih then korang klik la dekat HEARTBEAT tuh then tekan create acc , pastu korang isi la form tu dengan betul haha !
Haaa senang kan , so aku nak promote kat suma yang baca blog aku nih haaa meh le buat , then jangan lupa klik kat banner aku sekali hehe . Kita kan sama-sama ,
Okay ?

Korang buat la ya , selamat mencuba !

Tuesday, February 22, 2011

Alkisah hint hint .

Wehh selamat petang semua , Hujann nehh . Aku nak pegi beli barang pon tak kecapaian sedih tak perkara tuh . Okay aku patut nya siapkan keje aku wehh , tapi macam biasa aku akan lagha dlu buat benda merepek2 kan , dah la balik tadi je trus gosip girls bersama rumit wuuu seram ooo , aishh . Tabahkan hati ya !

Okay okay , hari nih aku nak cakap . Agak agak korang kan , korang sedar tak kalau orang tu sedang memberi hint dekat kau ? Haaa , tak kan korang tak penah mengalami nya ? Hoho . Okay aku nakk cite sikit la kan . Kenapa sebab nya orang memberi hint pada anda ? HAHA . Perkara nih actually lumrah lah dan ia bole terjadi dalam kalangan kawan-kawan , pasangan kekashi dan juga suami isteri huk huk .

Okay , sebab apa ada hint ? Menurut apa yang aku tau , orang kasi hint nih sebab yela dia malu nak cakap direct to the point then dia pon berkias kias la kan . Yela malu nak cakap perkara sebenar ni berdebar rasanya . Haha kadang-kadang saja je pon, takda la nak hint ke apa sangat tapi just nak tengok reaksi orang tu je haha . Aku kasi contoh mudah , agak-agak kalau Gf korang eyboh la duk cakap kat korang dia ada barang nak beli la , nak keluar la ,apa lah . Apa yang korang leh agak berdasarkan apa yang dia cakap tuh ? Huk huk , pada taksiran aku mungkin dia nak korang menawarkan diri ' jum la saya temankan awak '. Kesian tak kan awak nak pegi sorang kan ? Naty kena culik ke macam mana ? Padahal sebenarnya Si gadis tu bole je nak pegi sorang and dia tau je Encik Bf busy kan , tak kan nak menganggu pulak apatah lagi menyusahkan. Tapi jauh di lubuk hati mungkin dia mengharapkan jugak la kot walaupun keberangkalian tuh agak rendah kan . Dia tanak berharap tapi at the same the time harapan tu ada la sikit . Itula assumption yang aku leh buat kan . Teheee .

Hint lagi satu lak , penah tak korang mengalami situasi camni , ini pada sang lelaki lah .
Camni , ' Hmmm cantik baju ni kan yang ? Cantik nih , beria la si gadis tu cakap cantik segala kan . Haaa itu hint nak suh Si bf belikan lettew kan ? Korang pon buat tak faham je ? Malas nak layan huhu , tapi kalau dapat Cik GF yang memahami keadaan kewangan kau ,okay takda hal lah . Tapi agak kalau ada duit lebih apa lah sangat berbelanja sekali sekala tuk Gf kau kan hahaha , dia pakai kau jugak nak tengok naty kan tehee .


Alkisah camtu la dia kalau orang memberi hint pada kau . Kadang-kadang tetiba pasangan korang jiwang lebih pulak kat korang kan , makna nya dia rindu kat korang lettew , Tak kan itu pon tak faham . Layan la sebaik mungkin , ohh masa mengorat dlu bole je kan , bila dah dapat buat tanak layan mmg kena penampor la kan . Jangan nak buat buat rasa bosan lak ye , come on lah . Kalau sayang kau akan variasikan rencah dalam hubungan korang supaya tak rasa bosan , Ye dak ? Jangan la main tinggal orang tuh kesian dia . Okay ?


Yela kalau ikut aku sendiri kan , aku pon tak suka jugak berharap tapi dalam masa yang sama aku ada jugak menaruh harapan sikit . Huuu , tak bagus jugak naty kalau tak tercapai sedih wooo . Sebab tu aku mmg taleh kalau orang kasi harapan jap lagi hancurkan harapan tu mmg sentap la aku kan sobs ;(
Tapi , takpa la mungkin terdapat nya kekangan yang menyebabkan harapan tak dapat dilaksanakan . Lagi pon kena la belaja nak berdikari sikit kan eyboh la kau kalau nak suma harapan kau dilaksanakan . Kena la faham kan , entah orang tu busy dengan benda lain ke kan , tak kan la keje dia nak melayan kau je . Kang tak pasal-pasal rimas lak orang tu kan .


Ahaks , itula dia serba sedikit yang aku nak cite kat dalam blog nih , Takda la apa la sangat hanya sekadar pandangan aku yang tak seberapa je . Kalau ada yang tersalah dan silap mintak maaf okay .

Saturday, February 19, 2011

Ohh february !

Baiklah , assalamualaikum semua ! Tehee lama gila kan aku tak update hahaha ! Baiklah , menjelang feb adalah bulan yang sangat busy utk aku, wah wahh its feb ye , ahaha dah nak habis dah pon bulan ni . Ramai orang suka bulan feb sbb konon-konon nya bulan yang penuh kasih sayang . haha yeke ? Bagi yang menyambut la , tapi aku tak sekadar suka tengok kad kad dengan bear bear yang banyak tu kalau jalan jalan kat mall hehe . Menawan je , tengok je mampu . haha then ramai kawan aku yang sambut besday bulan , btw HAPPY BESDAY la ye utk korang tehee <3


Hiks, baiklah . Bulan ni mmg busy sangat ye , dengan asemen, test dan sebagainya dan Projek dekat fakulti . Aku PP , aku pon tak tau nak kata apa hahaha. Aku cuba ye buat yang terbaik, memandangkan nih dah la kali pertama dan semua ahli unit aku perempuan kecuali sorang lelaki yang sangat la blur blur . Ishhh , frankly speaking , aku mmg tak reti sangat benda benda camni , tambah2 bahagian pengangkutan yang selalu nya lelaki yang pegang kan . So takpa lah aku amik dengan hati yang terbuka , mencuba setakat yang termampu dan girl power mampu melakukan nya . Btw , kalau tak mencapai apa yang diharapkan mintak maaf la banyak banyak ye . Hum hum camtu la malas nak komen banyak banyak , aku dalam proses belaja menerima dan buat la keje tuh kan , Yes itulah dia ! Kalau ada yang salah dan tak suka tegur tegur la ya .

Lepas tuh , asemen . Ohh yes , asemen aku sem ada dengan lec yang very detail dan renyah . Dua subjek lak tu dengan lec tersebut . Uiii rasa nak pengsan . Tapi takpa setiap sem mmg kita org salu dengan dia alhamdulilah tak menghampakan cuma tuh la banyak la keje nya sikit , bukan sikit mmg banyak , ingat lagi sem lepas macam mana keadaan nya , huru hara hidup kita org hahaha ~ agaknya sem nih camtu lah lagi kan . Analisis dan bahasa kanak kanak . Haaa susah asemen dia banyak nak kena buat . Sobs . Takpa kita cuba yang terbaik .

Okay pastu , bahasa Jawa . Oh my , hahaha ! Ini lagi lah , aku rasa nak nages je , tak silap aku ada test minggu depan uwaaa , kena la baca kan . Takut sangat nih , sbb nya nih kan bahasa luar mmg aku belum bjaya menguasai sepenuhnya la kan. Neves sangat rasa nya nih .

Then , presentation Bi . Okay , markah hari tuh tak memberangsangkan sbb aku neves okay . Aishhh , lec tu cakap projection suara aku da okay cuma aku neves , dan sbnarnya aku boleh je baca ikut notes tuh tayah hafal pon takpa hahaha ! Ish ish okay my bad , takpa terima teguran dengan harapan next time jangan buat lagi ye ain . Pastu aku kena siapkan lah slides seterusnya. waaaa banyak nih .

Next, hahaha . Morfologi . Uiii , nih lagi satu hahaha . Pening jugak nih , nak belaja pasal kata . ahahah nasib la Dr sudarsono tuh boleh berkrompomi kan , agak agak pasal asemen tuh boleh la ye , naty pape tak paham leh la tanya dia .

Ohh tak lupa Pragmatik, HAHAHA . Haaa minggu lepas baru je buat presentation . Aku dan farhah adalah pelakon nya . Ehemm . ahaha kelam kabut buat sehari sebelum . Mampu ? Mana tak nya kita org baru balik dari buat research mmg tak sempat la kan , dan semua ahli dalam group kami majorty pegi buat research tu haha . Ish ish , mmg tak sempat nak buat tapi alhamdulilah la ye . Harapnya markah pon cemerlang lah .

Perkara utama dalam bulan nih ialah pegi buat research atau field work. Alhamdulilah ini adalah pengalaman yang sangat berguna kalau nak sambung buat Master dan sebagainya. Alhamdulilah jugak sbb kita orang diberi peluang utk pergi ke sana , Seronok haha . Sapa sapa nak pegi honeymoon boleh la ye haha rasa suasana nature haa mmg sesuai sangat la tuh . Penglaman rapid shooting segala , sonok main air . Aku neves je bila lalu dekat jeram jeram tuh al maklum la tak pandai berenang hahaha ! Pastu pengalaman bersama team polis suma kan , termasuk jugak dengan polis yang gatal tu haha ish ish , ingat kat GF tau abg tak baik camtuh . Tehee , Haaa tak lupa juga abah angkat kita org hehe baik abah kami tuh . Siap leh kata aku nih leh masuk Polis wahahah , tak penah terlintas hehe , Tapi bila tengok Puan Lin tuh waaa smart ahh dia , gaya dia suma mmg bergaya mutu keunggulan lah . haha . Kita orang jugak da semakin rapat dengan lec dengan pak sudarsono dah kenal nama kita org , masa kat sana aku satu group dengan dia , haa siap leh panggil nama aku hehe best tak .

Okay itu je kot nak cerita haha , naty kalau free update lah ye. Semoga aku tabah menghadapi semua dugaan ye amin !

Tuesday, February 1, 2011

Mummy super hot star !


Uiii , selamat petang semua . Hush hushh bosann ohh petang nih , hahaha . Okay sebenarnya kan banyak je keje utk aku siapkan masa cuti nih but then aku pon tak tau apa lah masalah aku nih kan duk raban-raban buat benda mengarut , wuuu . Pastu siap ada msa nak jalan jalan then jumpa lak gambar nih , hahaha !


Wow , mummy superstar , hahaha . Hebat nya amik gambar dengan anak camni kan ? Haaa mampu? kalau kau hot stuff , cantik dan sebagainya je boleh amik gambar camni hahaha eh tak jugak semua org bole je amik gambar ngn anak kan hehe . Pastu otak aku yang merapu nih terus terbayang macam mana kalau aku dah ada anak naty ? Adakah aku dah tak macam sekarang , yela semakin keibuan . What keibuan ? haha ya ya jangan nak geli segala inilah yang kita akan tempuh semua ya wahai para gadis . Well , bukan nak mengatal atau apa . Honestly speaking , sekarang im going 22th , dan sekarang aku da semakin pikir apa yang aku nak jadi naty bila da grad , nak keje , nak ada kete , umah dan yang paling penting sebuah keluarga . Yes a Family . Memang la aku tak bersedia sekarang , tetapi aku dah memikirkan segala nya tentang perkara nih, walaupun sedikit takut dan cuak , yelah aku nih dah la perangai pon ada jugak senget senget kan apa nya nak jadi seorang ibu , tetapi aku percaya sifat keibuan itu akan terserlah dan datang dengan sendri nya wahh kemain kan hehe .

Tapi utk mencapai ke tahap sebegini , bukan la sesuatu yang senang dan mudah yer kawan kawan , tidak mungkin kita boleh menjadi seorang ibu dengan mudahnya seperti di mudah.com
kita kena melalui bnyak fasa iaitu antarnya fasa perkahwinan , Ouchhh perkahwinan . Besar nya topik kita kan ? HAHAHA . Well , aku pon bukan nya mahir sangat pasal benda nih semua . Tapi aku tahu nak kawen bukan nya senang sbb nya memerlukan perbelanjaan yang besar . Hummm dan perbelanjaan yang besar haruslah memerlukan kerjaya dan kewangan yang kukuh . Bagaimana pula utk ke tahap itu . Itulah dia persoalannya ? Huk huk , caranya kita kena la berdoa dan berusaha untuk mencapai ke arah tersebut supaya semua persoalan tadi dapat diselesaikan . Ngee , yes semua perkara itu tak semudah yang disangkakan , kita kena melalui beberapa fasa yang besar yer .

Aku percaya duit bukan la segalanya , namun sekarang segalanya memerlukan duit bukan ? Oleh itu , mengikut kebijaksanaan masing masing la dalam menguruskannya . Mungkin , keadaan dunia sekarang menjadikan orang menjadi lebih bersifat materialistik . Tapi kalau hanya dengan duit yang bersepah , melimpah ruah tetapi hidup tak bahagia tak bermakna jugak kan ? Tapi aku tak kata duit tu tak pnting , memang penting tapi aku percaya bukan semua orang memandang orang dengan wang ringgit , dan tak suma orang boleh dikaburi dengan wang ringgit . Aku lebih suka , kita berusaha utk mencapai kesenangan tersebut , aku tau cakap senanglah. Tapi kalau kita tak cakap macam mana kita nak buat , aku pon bukan la bagus pon , aku sedar diri , sebab tu la kita kena sama sama saling mengingatkan tak gitu ?

Pape pon comel anak angelina kan walau hanya anak angkat kan ? Takpa sekurang nya dia adalah membantu sedikit sebanyak kan . Tehee okay till here la daa :)


Saturday, January 29, 2011

Aku serba tiada , aku kekurangan .




Selamat malam semua .Ouchhh , sobs sobs . Takda benda pon actually . Tapi bagi aku , ia ada benda . Tak tau cane nak mulakan . Well , aku mmg ada kekurangan , terlalu banyak kekurangan nya . Sampai tak terkira . Banyak kali da aku cakap , aku mmg tak perfect pon . Tapi tuh lah kan nak buat cane siapa lah aku . Tapi ada satu perkara lah yang mmg aku susah sikit nak berubah sampai skarang . Aku kalau kuar selalu tak bgth orang . OKAY aku mengaku itu mmg kekurangan aku daripada dulu smpai skunk , aku penah kena marah dengan mak ayah aku sebab kuar tak bgth , actually aku da pesan ngn adik aku . Tapi sekali tuh hp bateri aku habis , aku lupa nak cakap ngn dorang and terlupa nak guna hp kawan aku utk call dorgmmg my bad , then balik je kuar ngn amoi, mmg sonok la aku kena marah. Kann , mmg kelemahan aku tak tau la kenapa ?
Ehem salah aku la kan .


Okay itu dalam cite lain tapi kalau dalam konteks lain pulak , aku selalu jugak kadang2 kuar tak bgth sebab nya konon nak menjaga perasaan orang lain . Sebabnya aku salu mindset aku kuar tak lama pon , kejap je . Atau pun aku pikir aku tak ke mana sangat . Tapi hakikat sebenarnya mmg aku kena bgth kan , so bila aku tak bgth mmg salah aku lah .
Pastu aku ada mindset kalau aku bgth naty msti orang tuh akan marah , get jeles or wateva lah kan . Walhal sebenarnya yang aku tak bgth tuh memang akan mengundang satu kemarahan
So aku akan dianggap tidak jujur . Yeay itulah yang sebenarnya tak jujur . Aku nih jahat kan ? Suka pusing cite semua . Tuh la aku dah kata aku memang jahat .
Cane aku nak buat supaya aku tidak melakukan perkara sebegini lagi ?

Aaaaa , aku tau . Perangai aku yang camni mmg membawa keburukan .
But then , aku mmg jahat kan ? Takpa lah aku cuba utk berubah . Salah aku , my bad .
I am so sorry . Tapi walau jahat mana aku sekali pon , aku tetap ada perasaan , Yelah semua orang ada perasaan kan , Maafkan aku sebab menjadi terlalu sensitif walaupun mmg lah salah aku . Sorry sangat .

Maka dengan itu , saya dengan hati yang sedikit sedih, ikhlas dan terluka , memohon maaf atas segala kesalahan saya dengan bersikap begitu, saya akui itu adalah kesalahan dan kekurangan diri saya , Maafkan saya kerana tidak mempu menjadi seperti yang diimpikan atau diidamkan . Saya punya kekurangan diri yang amat banyak . Sekali lagi maafkan saya atas segala kekhilafan diri ini :( . Terima Kasih .

rawr <3
Assalamualaikum .















Sunday, January 23, 2011

Okay Seriyes Cantik .



Tehee, selamat pagi . Waaaa , hari nih aku kagum dengan wedding zaquan dengan ayu raudhah . Dorang kawen bukan hari nih la tapi aku tengok gambar dorang hari nih hahaha . Okay pls lah cantik sangat okay , tak sanggup aku nak tengok betapa cantik nya wedding dorang nih . Kemain tau . Wuu dah la sama cantik sama padan hahahah , bila aku tengok aku pon rasa nak kwen . Tapi talehh takda duit nak kawen cane ahahahah ~

Aku kenal si zaquan pon sbb dia ada kembar dan dia pemain bola sepak N9 ahahaha , ceh dan dan kan macam la aku nih peminat tegar bola kan . Hahaha , tapi sbb dia hensem okay .Wuuu kagum nih . Pstu kembar waaaa , mmg la aku suka kan . Sbb nya cita cita aku nak ada anak kembar ahahha , hak hak over lak kan . Alaaa comel wehh ada anak kembar . Okay dah dah .

Then ayu nih lak adik si rozita , mula mula masa aku knal aku ingat dia mmg btdung , Tapi tak rupanya , tapi yang penting muka dia nih mmg la ayu macam nama dia jugak, cantik orang nya huk huk . Comel je dorang nih jeles aku , muda je lagi dorang nih kan ? Tak kisah la janji dorang bahagia ye dak ? Kat bawah nih ada gambar dorang tengok la , sume nih aku amik dari team piccalasso , comel je sumanya . Jeles lagi ~.~ ahahaha .




Ini utk malam berinai , hari tuh masa jalan jalan , ada jugak nampak org buat inai ,
ingat nak buat sekali tapi ada pulak yang ingat aku da kawen kang haha
alaa padahal duit takda nak buat kan , jangan membazir tehee.


Wuuu , cantik sangat nih . Aaaa kagum aku, nak jugak .



Ishh comel kan dorang . Sedih nih haha tetiba nak sedihh .


Okay , tetiba ada monyet kat tengah , aku ada tengok vdeo dorg tu
comel jgak kyky dorg , takpo aku naty aku bawak kucing haha
tak habis2 dengan kucing kan ?



Okay tuh je ,cantik kan ? Dahh ain jangan la nak jeles pulak kan ahahha . tak tak aku gembiro nih haaa , hehehe .



Thursday, January 20, 2011

Speechless .

Selamat malam semua , uiii . Hari nih thaipusam day .Huk huk , penat ohh hari nih . Btw takda apa nak cakap sangat nih , but then tangan still nak menulis bila akal tidak bertindak mengikut kewarasan yang sedia ada . So sad . Hari nih penat sbb nya pegi buat BBQ tadi utk Man and Khidir . All the best to them .

Well , penah tak korang rasa actually benda tuh takda apa pon , but then kenapa perlu nak sedih ke , nak tacing ke tanpa sebab ? Hoooww , aku penah dan sekarang pon aku tengah merasakan perkara yang sama . Entah apa lah yang kurang agaknya kan . Tak tauu .
Sedihh tetiba T-T . Emosi tak menentu . Rasa nak menagis tetiba , bagi aku menagis adalah terapi yang baik utk aku sebabnya aku akan rasa lega . Tak kisah pon nages sorang sorang sonokk apa . ahahaha .

Nih dah masuk minggu ketiga utk smester baru . Humm ,rasa speechless pon ada huk huk . Ngeee , hidup harus diteruskan . Kalau aku malas sangat nak pikir-pikir yang melampau sampai membebankan kepala Hotak segala , aku suka mengikut rentak or just go with the flow . Wuuu , tapi naty kalau hanyut cane ? Ahahaha , harapnya adalah orang yang nak selamatkan aku naty kalau kalau aku hanyut . Kalau la ada yang nak selamatkan . Mana tau dibiorkan nya mati sesesorang hanyut kan , takpa bertahan la kan . Kita kena survive sekuat yang boleh , walau susah camne pn , matahari tak selalu menyinari kan . So get used with that !

Ohh minggu depan dah cuti , aku tak sabar nak balik rasa nya . Home sweet home .
Ohh hari yang busy menyebabkan aku dah lama tak jumpa kawan aku ahaha , Ezamm aku rasa dah lama aku tak jumpa kau , hum hum . Sedihh je . Kita tetap kawan kan T-T .


Ngahahaha lagi satu bila nak kurusss ni ? Aku nak balikk berat aku masa dulu 48kg mampu ? Kurus sangat tuhh ahh nak jugakk ! ahahaha .

Btw , last but not least . Tabahlah menghadapi hari yang mendatang . Berdoa jelah yang terbaik utk kita okay daaa ~

Friday, January 14, 2011

Semester yang agak sibuk .

Ohh , selamat malam semua dan assalamualaikum . Okay , aku baru je balik tadi dari program interaksi pelajar baru jabatan Linguistik Melayu ( AKSARA ) . Okay seyes penat , dari pagi aku keluar mencari rezeki malam baru balik ahaha , okay itu lebih. Tapi penat , maklum lah this is our 1st project , hum hum . Untuk makluman , kita orang nih takda senior sebabnya takda senior yang amik Jabatan Linguistik so kami adlah antara batch yang begitu berdikari tapi nsib baik sbb kami ada bimbingan daripada tutor kami iaitu En. popo dan Cik Juric , seriesly dorang sangat banyak membntu , tanpa mereka msti kami da terbiar je jadi anak tak terurus . Sobs beruntung kami ada mereka . Terima kasih :)


Tadi , mula mula agak neves ialah tak tau sangat nih , actually nak buat yang santai je pon , But then kena la jemput DR. Rohani waaa dia nih agak terkenal dengan sifat dia yang agak garang dan neves , dah la tadi Presiden takda so kami nih terkial kial la kann ,
aishhh nak amik makanan suma , barang . Wuuu aku kalau ada transpot jalan da semua , segan jugak ngn orang kan , huk huk .


So , nak cte boleh dikatakan aku agak busy jugak lah. Tapi aku busy dengan perkara perkara yang penting untuk future hahaha . Kat kolej tak sangat da , tapi ada satu je JKPAI, aishh penat nya . Kat fak busy bukannya apa , sebabnya , sijil kat Fakulti tuh adalah lebih berharga tau . Sebabnya, dorang akan tengok pa yang kita buat kat fakulti , kat universti yelah tak kan korang nak jadi budak skema duk libabry je kan tanpa ada join apa apa . Bosan ohh kalau asyik nak bukak buku je, mana pegi kemanisan zaman universiti korang , atleast kena ada jugak pengalaman yang penting nih , supaya kita dapat mengutip segala pengalaman yang berharga kan . Klau cam Kelab Linguistik tuh pulak ,jabatan kita org nih tak ramai so kita kena gunakan segala peluang yang ada , untuk lebih rapat dengan pensyarah dan tutor , biar dorang kenal kita naty so kalau pape naty senang la kan . Bila jumlah nya skit , lectrer nak fokus dan kenal ngn kita pon sng yelah , tak ramai kan .

So , da busy busy nih kadang2 rumit pn tak jumpa , malam baru jumpa tambah pulak , sem nih clss ada sampai malam . Uuii , kadang kadang nak bagitau pon tak sempat , sedih je . Bukan nya tanak bgth kadang2 tuh tak sempat . Tambah lately nih , yea faham orang sakit mungkin snstitive lah sikit tapi da cuba sedaya upaya nak amik ati , nak jaga ati semua , tapi kadang2 tu mungkin salah sendri la jugak kan , sbb busy sangat . Sorry , my bad . Dah cuba yang terdaya tapi kalau tak memuaskan hati dan tak cukup mintak maaf sangat2 . Get well soon ye .

Humm penat , skit belakang segala , sobs . Tapi harapnya semua nih akan berakhir dengan segera ye . Tapi kalau aku busy pon bukan la busy benda benda yang tak elok , kire aku busy tuh kena la dengan tempat nya , busy dengan fakulti , subjek haa camtu lah .
So aku kira ini adalah permulaan sem yang agak memenatkan dan menyibukkan buat aku .
So ain tabah ye , be strong !

Okay daa ~

Tuesday, January 11, 2011

Yes its a love entry

Hello, assalamualaikum semua . Selamat petang , ahaha euw euw sambil buat gaya sentap , kemain tau sekarang dah pandai nak sentap sambil pegang kipas buat muka kekwat well gadis semakin cerdik buat muka kekwat sekarang haha . Tapi series dah lama tak sentap dengan orang kan ? HAHA , baiklah ini mmg love entry . Agak agak kalau korg tak berminat ke takpa , i tak paksa suh baca pon okay. Tak kisah , ini hanya lah hasil nukilan i yang tak seberapa , then its comes out suddenly . Mungkin ada yang kata , eyboh la nak jiwang jiwang segala , takda masa la sekarang . Fokus pada benda lain dulu boleh tak , pelajaran ke projek ke apa ke , okay its up to u . Tak cakap pape pon . But then semua orang ada perasaan . Sejauh mana pon korang menafikannya , itu tetap perasaan korang , cuma sejauh mana korang nak handle atau kawal perasaan korang tuh la ya .

Baiklah mari mulakan ! Teheee.


Okay , actually aku nak bagitahu perempuan ni kan bukanlah complicated sangat , kita orang pon bukan lah nak dapatkan lelaki yang seperfect alam segala kan .
Tak semestinya nak kena dapatkan lelaki kacak , kaya , bergaya mutu keunggulan , tapi beriman itu mesti , tinggi , ala ala yang macam semua perempuan seluruh abad nak lah . HAHA , kalau aku okay memangla aku akui masa zaman sekola sekola dulu haruslah kan gosip2 dengan skolmate . '
aku naty nak boyfren yang hensem , putih , tinggi , kaya , semua la aku nak ' haha , seyes kalau zaman sekola dulu macam tu la kira nya kan , kira sapa dapat macam nih msti kita org cakap , perhh hensem bf dia , untung la dia .Ngahaha , okay itu kalau dulu boleh la nak cakap macam tuh semua kan , sekarang nih zaman da berubah , masa pon da berubah kalau nak dapat kan macam tuh alamat mmg la tak kawen kaum perempuan nih , ahahaha tapi mungkin akan ada segelintir perempuan yang mmg rezeki dia kan , kalau dapat Alhamdulilah , tak menolak pon . Huk huk . So , adalah beberapa ciri-ciri yang mungkin menarik perhatian si perempuan .


Antara yang menjadi kritria penting seorang lelaki itu ialah , lelaki itu harusla percaya pada perempuan yang dia sayang . Yes , fakta ini mungkin boleh ditolak sebulat mungkin atas alasan bagaimana kalau gf dia yang mengkhianati kepercayaan dia ? okay dalam hal nih , kita lihat pulak mkin ada sesuatu yang menyebabkan gf korang tuh bertindak sedemikian , atau sebenarnya memang tada pape pn but then korang yang terlebih over menyebabkan si perempuan menjadi fed up , maka kepincangan la akhirnya . Baiklah dalam erti kata yang lain, lelaki harusla bersedia menerima si gadis seadanya , tak kisah la dia pandai masak ke tak pandai ke, dia cantik ke tak ke atau apa saja lah . Kalau da sayang tuh kita kena lah trima seadanya tetapi untuk berubah demi kebaikan adalah digalakkan , kalau aku sendri aku mengaku aku bukan la terer gila masak kan , maksudnya semua resepi aku tau , seyes mmg tak okay , tapi aku tau la sikit sikit , mkin aku akan improve kan lagi untuk masa depan , yela tak kan la nak kasi laki dok makan air tangan mamak ye dak ? Dia bukannya kawen dengan mamak tapi kawen ngn kita hehe . Tapi kalau mmg dia ada efforts, mana tau sekali sekala dia kasi rasa masakan air tangan dia , haa apa salahnya korang puji kata sedap ke walaupun mak korang masak lagi sedap kan , yela setidak-tidaknya bole la kasi semangat kat dia untuk trus dan trus memasak lagi ;)



Okay seterusnya, lelaki seharusnya kena jadi lebih sensitif sikit . Okay aku tau kalau dalam hal ni, mmg lelaki fail haha , sbbnya kalau bab bab sensitifvti nih selalunya perempuan mmg pakar kan . Itu adalah lumrah tak salahkan lelaki , tapi cuma nak cakap biar lelaki ada sedikit sifat senstivti supaya perempuan akan rasa lebih dihargai dan disayangi , yes yes mkin cara lelaki tak sama kan . But then apa salahnya korang cuba ambik berat sikit dalam hal hal yang ringan nih haaa, tak suruh pon selalu tetapi kadang2 tuh da memadai dah . Agak agak kalau dia tengah cakap ke apa ke , layan la dia , jangan korang buat tak layan , mungkin cite tuh takda klimaks pon tapi atleast tunjukkan sikap nak dengar tuh yang penting supaya perempuan tuh rasa ohh adalah tempat dia nak mengadu kan huhu , konsep ni sama je kalau lelaki tu tengah duk cite sakan kat kita , haaa kita dengar tunjukkan minat utk mendengar apa yang dia tengah cakap tuh.


Ahaaa , yang nih paling aku suka . HAHA , cuba jadi gentleman sikit . Aishh lelaki come on laa tak kan la dengan perempuan pn korang nak berebut kan . Gentleman nih tak smestinya korang kena jadi gentleman setiap masa dan tak semestinya dengan awek korang je korang kena jadi gentleman dengan kawan perempuan pn boleh je , dah mmg menjadi tugas korang untuk melindungi bukan ? Tapi kalau kat awek tuh , lebih ah sikit tak kan korang nak mengharapkan awek korang pulak gentleman kat korang kan . Memangla pulak tugas perempuan tuh untuk melindungi lelaki. Benda simple je da cukup contohnya , kalau naik kete kadang kadang bukak kan la pintu untuk dia ke , tayah selalu pon bnda camni , tapi kadang2 tu akan buat perempuan rasa waaaa terharu haa camtuh la. Kalau dia sedih call la dia , kalau bole jumpa haa jumpa la kasi kata-kata semangat kan . Kalau dia gembira korang tumpang la gembira sekali , tak pon korang cubit pipi dia ke , benda nih spontan but then akan buat dia tersipu sipu senyum malu ngeee , tapi tayahla nak over pulak kan ingatla batas jugak yea . Sama jugak kalau pegi makan , priority tuh dekat perempuan lah dulu , jangan bila sampai makanan korang eyboh nak berebut makanan segala macam lah da setahun tak jumpa makan, iye tau lapar tapi org kata tuh offer lah kat perempuan la kan, baru la sejuk mata memandang haha .


Ngee okay , itu jela yang aku nak cakap hari nih . Hehe lastly nobody is perfect ye .But tak salah mencuba :)